Stelton er en af de virksomheder, der leverer en masse gaver i julen – så da virksomhedens nye julekollektion skulle fragtes fra Kina hjem til Danmark, kunne logostikselskabet Dachser hjælpe.

Mette Rasmussen er Team Leader, Sea Freight i Dachser Denmark Air & Sea Logistics.
Selvom hendes daglige kontorplads er i Hvidovre, har hun forbindelserne til hele verden i orden, så da Stelton kom til Mette Rasmusen med en forespørgsel på en særlig transportopgave, gik hun  hurtigt i gang.

Levering af julevarer
Lanceringen af den nye julekollektion gik over forventning – og Stelton stod med et transportbehov, der skulle løses i en fart. Der skulle en ny levering af julevarer til for at følge med efterspørgslen på det skandinaviske marked, og med den korte deadline måtte man tage særlige midler i brug.

”Steltons nye julekollektion skulle i butikkerne til første søndag i advent, så det vigtigste succeskriterie for transporten var en kort transporttid, så vi kunne overholde deadline. Dachser Air & Sea Logistics her i Danmark havde hovedansvaret for opgaven, men vi allierede os med Dachser i Kina, der tog hånd om afsendelsen, og hovedselskabet i Tyskland, der stod for at levere containeren,” siger Mette Rasmussen.

Godt samarbejde
Det hele begyndte i Kina, hvor en container med Steltons varer blev pakket hos leverandøren. Containeren blev afhentet og lastet på et godstog til Polen via Silkevejen, hvor den så blev sendt med lastbil til Tyskland.

Fra Tyskland blev den så sendt med lastbil mod Danmark, og dermed blev mange elementer i Dachsers produktportefølje sat sammen til en skræddersyet transportløsning, der matchede kundens behov.

”Vi fik opgaven med at få godset frem til tiden, og vi anbefalede rail som løsning – et nyt og interessant produkt for os.Undervejs var der enkelte ophold, for eksempel da containeren ankom til EU. De lokale toldmyndigheder havde spørgsmål i forhold til dokumentation med videre, men det blev løst inden for den estimerede tid,” siger Mette Rasmussen.

Bedste løsning
Fordelene ved denne kombination af jernbanetransport og vejtransport er, at det her var hurtigt, og så er det en billigere end flyfragt – og det er hurtigere end søfragt. Til gengæld kræver det en grundig koordinering og en fælles indsats fra mange teams i Dachsers filialer for at få alle leddene i logistikkæden til at passe sammen.

Også i det daglige samarbejder Dachsers to forretningsområder European Logistics og Air & Sea Logistics om at løse Steltons logistikbehov, der dækker både vej, sø og luft.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk