Mercedes-Benz er ny kunde i CMP, Copenhagen-Malmö Port, som er ved at blive en af Nordens vigtige havne får håndtering af biler.

Hermed vil nye Mercedes-biler i større udstrækning lande herhjemme via Malmö – bl.a. Mercedes’ lette erhvervskøretøjer så som Vito og Sprinter.

Malmö bliver dermed omdrejningspunktet for for de erhvervsbiler, der skal videre til andre destinationer i Norden – bl.a. Danmark. Bilskibene kommer til Malmö fra bl.a. Zeebrügge – i belgiske Flandern.

Krydstogtskibe og biler
Så mens København er blandt de største kunder i regi CMP, når det gælder krydstogtskibe, så er Malmö det, når det gælder håndtering af biler.

”Malmö fortsætter med at vokse som bilhavn – i fagsprog HUB. Vi losser, mellem-lagrer og laster biler, som transporteres videre til forskellige destinationer i Østersø-regionen, siger Björn Larsson som er terminal-manager i Malmö havn.

I 2012 blev der håndteret  457 000 biler og målet i år er  på  520 000 biler.

Fortsat ekspansion
Der er i havnen god adgang til oplagsplads og til kajanlæg. Det betyder, at CMP kan fortsætte med at ekspandere.

Samtidig er Malmö et interessant område med god beliggenhed.

40 procent af bilerne lastes på tog i havnen til forskellige slut-destinationer i Sverige.60 pct. bliver transporteret med bil-transport lastbiler.

På kajen i Malmö er der store arealer til opmagasinering af biler – bl.a. til mærker som Toyota og Lexus samt Mercedes-Benz.

Udover biler til Danmark og Sverige, er Malmö HUB for bl.a. Baltikum og Rusland.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk