Herhjemme er den mest kendt som den mest kendte off roader i forsvaret, da man i 1979 koblede Land-Rover Defender og amerikanske Jeep fra jobbet til at forsvare Danmark: Mercedes-Benz Geländewagen.
Vi troede jo aldrig, at den ville skifte ham – men på Los Angeles Motor Show  viser det prestigefyldte tyske bilmærke, at G-klassen stadig har sydtyskernes bevågenhed.

”In the Year 2525” sang den amerikanske duo Zager & Evans hittet ind med i 1969, men måske er  G-klassen stadig i salgslokalerne i 2025. I hvert fald er tyskerne blevet overfaldet af entusiaster efter offentliggørelse af designstudiet af den kommende super tysker på Los Angeledes Design Challange.

Fremtidens patruljebil
The Los Angeles Design Challenge 2012 ser fremad  mod “Highway Patrol Vehicle 2025”. Her vokser kravet til den moderne politibil med elektronisk trafik overvågning, hvor befolkningen satser på fritid, miljø og grøn teknologi  – her er off-road i centrum for en moderne politibil i fremtiden.

Ener-G-Force, som Mercedes-Benz præsenterer I Los Angeles lige nu, er et design  studie, som  opfylder kravet til fremtidens patruljebil. Bygget i hel størrelse 1:1.

Modellen er umiskendeligt inspireret af den klassiske Geländewagen.

Kører på brint
“Selvfølgelig ville vi tage et skridt fremad – men holde samme profil, men med en del designændringer med mindre glasarealer og højere kantlinie. Siger designer Hubert Lee.

Blandt detaljerne er 20 tommer aluminiumsfælge, vandtanke på glastaget til at styre bilens brintceller, lygter integreret i taget og kraftige sideskørter, der kan rumme batterier. Små motorer ved hjulene styrer firehjulstrækket. På taget er også en 360 grader topografisk scanner, så chaufføren kan holde øje med terrænet – mens bilen bruger informationerne til at sætte affjedringen korrekt.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk