Ford tager et kvantespring med deres nye Fiesta, som i flere år har været populær som gulpladebil – både i kommuner og i virksomheder. Fra bil til hjemmehjælperen, som postbil i firmaet og pizzabud i grill’en.
 
Den får samme 1-liter EcoBoost motor (Årets Motor 2012) som B-Max og Focus – med under 100 gram CO2 udledning pr. km – og benzinforbrug på 23,3 km/l.
 
På den teknologiske side, kommer der mange spændende detaljer som aktivt stop-start system, LED lys samt SYNC- system med stemmestyring af  bl.a. telefon og musikanlæg/Bluetooth.
 
MyKey systemet skal sikre en sikrere kørsel. Man kan indstille bilen til en max-topfart og et max-lydniveau fra højtalerne. Endelig kan musikanlægget  indstilles til ikke at spille, før selerne er fastspændt.
 
Active-Stop system
Så er der Active-Stop systemet  – Fords automatiske bremsesystem
 i tæt by-trafik.  Systemet er i stand til at  beregne om den forankørende trafik er ved at bremse – eller er stoppet – og  aktivere Fiestaens bremser hurtigere end føreren kan nå at blinke med øjnene.
 
Active City Stop benytter en avanceret, lysfølsom sensor til at scanne vejen foran med en hastighed svarende til 50 billeder i sekundet. De mange billeder og den hurtige bearbejdning af informationerne, betyder, at systemet i princippet fungerer som førerens ekstra øje.
 
Hvis føreren ikke reagerer på en nært forestående kollision, tager systemet over, bremser for fuld kraft og tænder for katastrofeblinket. Systemet er i stand til helt at forhindre kollisioner ved en hastighed på op til 15 km/t, ligesom systemet kan afbøde virkningerne af en kollision ved en hastighed på op til 30 km/t.
 
Forhindrer piskesmæld
”Hvert år bliver flere tusinde danske bilister involveret i kollisioner i bytrafikken. De fleste uheld medfører kun materiel skade, men mange får   piskesmældsskader som følge af det pludselige ryk, der følger af at blive ramt af en anden bil bagfra. Det kan Active City Stop også medvirke til at forhindre, siger pressechef hos Ford i Danmark, Lene Dahlquist.
 
Active City Stop er allerede en tilgængelig teknologi i Ford C-Max, Ford Grand C-Max og Ford B-Max – tre biler, der alle er tilgængelige som gulpladebiler.
 
Fiesta er en af de mest populære små biler i verden – så en fornyelse skulle være nænsom, men også tydelig og sofistikeret, siger designchef Martin Smith fra Ford.
 
Fiesta så første gang dagens lys i 1976. Siden er der solgt 15 millioner enheder. Den nye model kommer til salg herhjemme i begyndelsen af 2013.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk