X-Class pick-up fra Mercedes-Benz er den mest luksuriøse 1-tons pick-up, der er bygget – og allerede til november er den klar til salg herhjemme.

Bilen bygges på Nissans fabrik i Barcelona og har teknisk mange ligheder med Nissan Navara, men Mercedes har gjort den til en Mercedes med egen 6-cylindret motor i topmodellen, og Mercedes har også deres helt eget interiør.

Herhjemme betyder 150 pct. afgift, at vi nok ikke kommer til at se mange på hvide nummerplader, men ude i Europa vælger flere pick-up modeller som alternativ til SUV-modeller.

Til fritid og erhverv

Konceptet med firehjulstræk, stor friihøjde og lad passer nemlig både den til både en aktiv livsstil og til erhvervslivet. Bilen fungerer lige så godt til jægeren og skiløberen som til entreprenøren og tømreren.

Det er første gang, en bilfabrikant har udviklet en pickup i premiumklassen med alt, hvad det indebærer af både komfort og luksus.

”X-Class er den første pickup med overbevisende personbilsegenskaber,” siger Volker Mornhinweg, chef for Mercedes-Benz Vans.

Tre udgaver

Den nye model kommer til Danmark i tre forskellige udgaver: Basis-udgaven “PURE” egner sig godt til funktionelle opgaver, “PROGRESSIVE” er en mere rå model, mens “POWER” er den luksuriøst-betonede udgave.

”De, som er vant til premium-oplevelsen i en Mercedes, vil føle sig hjemme i den nye X-klasse. Den tilbyder ikke mindre end seks forskellige indtræk – hvoraf to er læder, og dertil kommer tre forskellige interiør-linjer og forskellige versioner af loftsbeklædningen,” siger David Engstrøm, pressechef hos Mercedes-Benz Danmark.

Bilen kan fås i ni forskellige farver og med 17-, 18- eller 19-tommers fælge. Bilen laster ca. 1.000 kg og trækker op til 3.500 kg.

Begynder med 190 og 163 hk

X-Class introduceres i første omgang som X 250 d (190 hk) og X 220 d (163 hk). Spærredifferentiale samt firehjulstræk med reduktionsgear findes som tilvalg.

X-Class kan bestilles i Danmark fra medio september, hvor priserne også vil være tilgængelige, og de første biler forventes leveret til november.

Topmodellen X 350 d 4MATIC med en diesel V6-motor på 258 heste og permanent 4MATIC firhjulstræk når Danmark i løbet af sommeren 2018. Denne motor er udviklet af Mercedes selv, mens andre motorer er udviklet i samarbejde med Nissan.

Komfort og terrænegenskaber

X-Class har bl.a. fire skivebremser, esc – og stærkere LED-lygter end nogen anden pickup. Sikkerhedsudstyret inkluderer også nødbremsesystem, syv airbags, bremseforstærker, linjevogter og skiltegenkendelse. 360 grader bird view kamera findes som tilvalg. Som søstermodellen Navara har de fleste udgaver uafhængig affjedring på bagakslen.

”X-klassen er udstyret med ”Mercedes me”. Det betyder, at bilen har sit eget SIM-kort, der giver information om bilens position, brændstofniveau og anden driftsstatus direkte i en app. Bilen giver også selv information om servicebehov til værkstedet og kan selv ringe efter hjælp i tilfælde af en ulykke. ”Mercedes me” giver også mulighed for “Live Traffic” Information, som opdaterer med information om ulykker eller kø direkte i navigationen og selv regner nye ruter ud,” siger David Engstrøm.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk