Der er noget at leve op til for de danske Scania-medarbejdere, når Scania-fabrikken nu fløjter en ny omgang af den verdensomspændende ”Top-Team” konkurrence for værkstedsfolk i gang – for det blev til en femte plads til Danmark i 2015, da ”Erritsø-drengene” fra Frederecia deltog.

Scania Danmark håber derfor på en ny topplacering denne gang.

Teknologien i lastbiler bliver mere og mere avanceret, og det kræver vidende og dygtige medarbejdere til at servicere og reparere dem. Scania fokuserer derfor målrettet på at videreuddanne mekanikere og har udviklet en række unikke træningsprogrammer for Scanias værkstedsfolk.

Paratviden

Et af træningsprogrammerne er den internationale Top Team-konkurrence, hvor der dystes på paratviden, analytiske evner, systematik og kvalitet ved fejlfinding og reparation af køretøjer.

Det er alle kompetencer, som er vigtige for at få lastbilerne tilbage på vejen i topform.

Hen over efteråret skal de danske værksteder igennem et udskilningsløb og kæmpe sig til en plads i den danske finale, som afholdes i februar.

Uofficielt VM i 2018

Det dygtigste hold går videre til den europæiske finale for forhåbentlig at ende i Scanias uofficielle VM for servicemedarbejdere i slutningen af næste år.

Holdet Erritsø-drengene fra Scania Danmark i Fredericia blev i sidste omgang vindere af både den danske og den europæiske konkurrence. De kvalificerede sig til verdensmesterskaberne, hvor de som sagt løb med femte-pladsen.

”Vi har igen i år mange dygtige medarbejdere i Danmark, som vil kunne komme langt i forløbet,” siger teknisk træner Søren Krelskov.

Fakta om Top Team konkurrencen:
Scania Top Team har til formål at øge kompetencen og kvaliteten i hele Scanias globale serviceorganisation. Gennem uddannelse, træning og konkurrence opnår medarbejderne større teoretisk viden i kombination med mere praktisk erfaring i at løse de ofte komplicerede tekniske problemer, som de kan risikere at møde i hverdagen.

Målsætning for konkurrence:
• Udvikle kompetencer, som skal resultere i den hurtigste fejlfinding og bedste reparation
• Efteruddannelse af mekanikere og værkstedsfolk
• Udvikle viden om Scania produktet
• Stimulere og motivere medarbejdere

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk