Nok Danmarks største last- og varebilsudbyder, Ejner Hessel A/S, vil nu etablere ladestationer med fokus på deres erhvervskunder.

Hvor der herhjemme hidtil mest har været aktiviteter pi forbindelse  med elstandere til personbiler, er det last- og varebiler, der skal hjælpes til forbedret opladning.

Derfor har man etableret Hessel Power ApS som et joint venture samarbejde med grundlæggerne af TakeCHARGE ApS – Thomas Rybak og Christian Uttrup.

Energirådgivning

Her vil man engagere sig i energirådgivning, lade-infrastruktur til køretøjer samt energioptimering.

”Når vores kunder skal konvertere til elbil, el-varebil og el-lastbil, så er ladeløsninger og energioptimering en integreret del af løsningen. Specielt erhvervssegmentet savner gode løsninger og dem vil vi skabe i Hessel Power.”

Det siger Benjamin Mahr, administrerende direktør hos Ejner Hessel A/S.

Nu kommer el-varebiler og el-lastbiler

Han er overbevist om, at elektrificeringen af vare- og lastbiler for alvor kommer i gang nu.

Det vil øge muligheden for flere elektriske køretøjer på de danske veje, men det er også er et vigtigt bidrag til at reducere CO2-udledningen, når flere erhvervskøretøjer kommer på el-drift.

”Vi tror på, at vi med vores størrelse, kompetencer og kundegrundlag kan være med til at gøre en forskel,” siger Benjamin Mahr.

Flere års samarbejde

Hos grundlæggerne af TakeCHARGE ApS ser man også frem til det fremtidige samarbejde.

“Thomas Rybak og jeg har over de sidste par år haft et tæt samarbejde med Ejner Hessel omkring udvikling af ladeløsninger til deres elektriske varebiler på virksomheden, hos medarbejdere og i det offentlige rum.”

Det siger Christian Uttrup, medstifter af Hessel Power ApS og administrerende direktør i TakeCHARGE ApS.

En milepæl

Med etableringen af Hessel Power tager TakeCHARGE et stort skridt videre på denne fælles rejse for at fremme den grønne omstilling i den tunge transport.

”Det er en milepæl, når en idé på notesblokken nu bliver til en fælles virksomhed, med en af de stærkeste spillere i autobranchen,” siger Christian Uttrup.

Hessel Power skal sikre de omkringliggende faktorer, såsom ladeinfrastruktur til erhvervskunder, rådgivning vedrørende opladning hos kunder, rådgivning om elproduktion og ESG-rapportering – samt sikre, at elnettet udnyttes effektivt.

Hurtigt de næste tre-fem år

Det spås, at omstillingen til el vil gå hurtigt i de næste tre til fem år, og hos Ejner Hessel A/S forventer man, at ikke kun personbilerne vil fortsætte deres ekspansive elektrificering, men også at flere vare- og lastbiler overgår til el-drift.

Dette stiller store krav til opladningen hos erhvervskunderne, men også i områder, hvor Hessels erhvervskunder ikke selv er repræsenteret.

Hurtigladere på 27 lokationer

Benjamin Mahr fortæller, at man hos Ejner Hessel A/S og i det nye selskab vil trykke på knappen med det samme.

”Ejner Hessel har i dag 27 lokationer, hvor der også nu bliver set på hurtigladere, så vores kunder kan købe strøm af os,” siger Benjamin Mahr.

De tre første lokationer er allerede etableret. Her bliver der mulighed for at oplade både personbiler og erhvervskøretøjer døgnet rundt.

Gøre det enkelt og bekvemt

”Samtidig har vi sat en masse kompetencer sammen i det nye selskab, og på denne måde tror vi, at vi får nogle muligheder sat i spil, som forenes bedst i Hessel Power,” siger Ejner Hessel chefen.

Hos Hessel Power er ambitionen de kommende år at gøre det enkelt og bekvemt at eje og bruge eldrevne erhvervskøretøjer.

Hos Ejner Hessel A/S samarbejder vi aktivt med andre virksomheder, myndigheder og samfundet som helhed for at fremme bæredygtig mobilitet og en grønnere vej i Danmark,” siger Benjamin Mahr.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk