Det går som på skinner, når italienske Grimaldi Line, klarer transporten til søs – det gælder også, når fragten er nye togsæt fra Ansaldo STS til Københavnske Metro.

Nye togsæt er blevet sejlet med Grimaldi Lines fra Gioia Tauro i Syditalien til Esbjerg Havn. Herfra er turen gået  videre med lastbil til hovedstaden.

Det skriver LTL.dk – Lager & Transport Logistikmagasinet.

I fast rutefart
Grimaldi Lines sejler i fast rutefart fra Italien til Sverige via bl.a. Tyrkiet, Afrika og en række europæiske havnebyer – hvor skibene også anløber Esbjerg.

Rederiet kan tilbyde en direkte Ro-Ro-service mellem Middelhavet og Esbjerg. Det italienske logistikfirma Baggio S.p.A. har ansvar for den samlede transport og logistik i forbindelse med levering af metrotogene, skriver LTL.dk.

Herhjemme har Niels Winther Shipping som agenter for det italienske rederi stået for at koordinere transporten til Esbjerg Havn.

Som en køreplan
Det sker altid på faste tidspunkter – som en køreplan. Gramaldi Line er især kendt for transport af biler og andre køretøjer – men sejler man alt muligt. Også danske vindmøller. Bilerne placeres på 13-14 dæk – togsæt og vindmøller holder sig på nederste dæk.

Skibene har den nødvendige udformning med højde på nederste dæk og den rigtige rampekapacitet, så togsættene kan køre uhindret ombord og fra borde igen. Fordelen er, at togsættene bliver på samme transporttrailere fra start til slut.

”Det sikrer en hurtigere transition fra søvej til landevej og minimerer risikoen for transportskader,” siger Claus Larsen, CCO for Niels Winther Shippings Grimaldi-agentur, til LTL.dk.

Transport om natten
Turen fra Esbjerg til København foregår om natten på særlige blokvogne. Hvert togsæt en 40 meter langt og vejer 58 tons.

Den første konvoj er allerede ankommet til København, og de næste to konvojer forventes at ankomme henholdsvis onsdag og fredag. Hvert togsæt er 40 meter langt og vejer 58 tons. Dertil kommer lastbil og trailer, der øger konvojens længde og totalvægt yderligere.

Grimalde Line er et ældre, hæderkronet italiensk rederi, der udover Ro/Ro skibe og ejer en række krydstogtskibe.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk