Fiat i Italien er glade for at have Chrysler/Jeep under paraplyen, for krisen i først og fremmest Sydeuropa er alvorlig.

500 går godt i USA – og 500L er klar til at gøre den følgeskab. Om den kommende 500XL, som Fiat fortalte lidt om ved lanceringen af 500L i Torino sidste sommer, kommer til USA – eller kun til Europa – vides endnu ikke.

Til gengæld har bestyrelsesformanden  John Elkann og administrerende direktør, Sergio Marchionne fornylig offentliggjort, at der kommer en Jeep udgave af den 500X, som blev vist på et splitsekund på lærredet ved pressekonferencen i forbindelse med 500L testkørslerne. Rygter vil vide, at der skal bygges 280.00 FiatX/Mini-Jeep om året.

500 XL er en gammel nyhed
”Det er ikke en hemmelighed, at der i første omgang kommer en 500XL – som vi har til september. Det viste man på plancher sidste sommer i forbindelse med de kommende planer med 500-modelserien. Jeg tror, at det er et godt bud, at 500X vises på næste års Genève biludstilling, siger pressechef Steffen Holm fra Fiat Danmark til VOTY.dk.

Engelske blade skriver af 500XL bliver 200 mm længere end 500L – og med plads til syv eller som ekstra stor gulpladebil i Danmark. Der bliver 100 iter mere plads i varerummet/bagagerummet.

Som C-Max Grand og Grand Scénic
”Man kan godt sige, at Fiat bare følger en trend i stil med ord C-Max og C-Max Grand samt Renault Scénic og Grad Scénic. Samtidig er det ved at være fem-seks år siden, vi havde en stationacr i form af Fiat Stilo SW. Samtidig har vi stoppet salget af Fiat Doblò på hvide nummerplader på grund af en ugunstig pris. Så en 500 XL passer godt herhjemme, siger Steffen Holm.

500XL og X vil formentlig have samme motorudbud som 500L med 105 hk/0,9 liter Twin Air samt 1,4 liter benzin og 1,3 liter jtd diesel.
Senere (2014) kommer Trekking-udgaver (T+) af 500L og XL med lidt barskere design – som direkte konkurrent til Mini Countryman.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk