Nu kommer Opel lille crossover bilmodel Crossland X i en facelifted og forbedret udgave – og navnet bliver reduceret til Crossland.

Crossland har (sammen med Grandland) været udviklet sammen med PSA Peugeot-Citroën allerede inden at PSA overtog GM’s aktiviteter i Europa med mærkerne Opel og Vauxhall (i Storbritannien).

Designet i den nye Crossland er helt nyt – også kendt som Vizor, som vil gå igen på fremtidige Opel bilmodeller. Det nye Opel DNA havde premiere på den nye Mokka model. Opel taler om, at man har kopieret frontdesignet fra den første Opel Manta sportsvogn i 70’erne.

Fra Meriva til Crossland

Crossland-X har været populær som Van fra lanceringen af modellen i 2017 – som afløser for Meriva Flexivan – for Crossland er fin som budbringer eller servicebil for firmaer og offentlige myndigheder. Og tillige ganske rummelig i sin klasse.

Varerummet måler i øvrigt 1.255 liter. Trailervægten var tidligere begrænset til 840 kg. Vi kender ikke vægtene på den faceliftede model med nye motorer.

I Danmark i februar 2021

Danske priser og udstyr er ikke tilgængelige endnu, hvorimod den danske introduktion er sat til februar 2021.

Der kører i øjeblikket 4.858 Opel Crossland X person- og varebiler på de danske veje – i 2019 blev der solgt 100 Crossland X Van.

I år til dato har salget stået lidt i stampe på grund af Corona krisen – så det er blevet til 56 enheder.

Nu med antispin-system

Har man brug for at køre på dårligt underlag – eller endda byggepladser eller i let terræn, kan man få bilen med et særligt antispinsystem kaldet IntelliGrip adaptiv traction Control, som også fås til varebilen Combo.

Man kan indstille mellem normal/ On-road, Snow, Mud, Sand eller ESP Off.

Forenden på Crossland har som nævnt ændret sig markant. Ud over en ny forkofanger, inspireret af den nye Mokka, samler Opel Vizor-designet på fronten med lygter og grill i et vandret element, der  gør den bredere at se på.

Nærmest uændret hækparti

Bagpå er Crosslands baglygter blevet tonet mørkere og bagklappen malet sort, så det sorte tag og bagklap flyder sammen visuelt og gør bilen lavere at se på.

Crossland fås også med Opels AGR-certificerede ergonomiske forsæder (Aktion Gesunder Rücken e.V.) udviklet af speciallæger.

Køredynamikken i Crossland er ændret. Opels ingeniører har udviklet nye fjedre til McPherson forhjulsophænget og torsionsstangen på bagakslen. Ratstammen er ændret, så styretøjet skulle være mere præcist at arbejde.

Meget nyt sikkerhedsudstyr

Den nye Crossland kommer med masser af sikkerhedsudstyr. Alt efter udgave får man front kollisionsalarm, automatisk nødbremse, fodgængeralarm, træthedsassistent, blindvinkelalarm, automatisk parkeringsassistent, 180 grader panorama bakkamera, OpelConnect, adaptive LED forlygter med kurvelys, automatisk nedblænding, trådløs mobilopladning, Head Up display, Multimedia Navi Pro med 8 tommer skærm – samt Apple CarPlay og Android Auto.

Det fremgår ikke fra meddelelsen fra Opel, om adaptiv fartpilot er standard eller om man kan få det som tilvalg.

28,6 km/l i dieseludgave

Man kan vælge imellem diesel- og benzinmotorer på henholdsvis 1,5 og 1,2 liter. Alle motorer lever op til de nyeste Euro 6d emissionskrav.

Udledning er fra 93 gram i dieselmotorerne og fra 106 gram i benzinmotorerne. Det svarer til henholdsvis op til 28,6 km/l i dieselmotoren og op til 21,8 km/l i benzinmotoren. Ydelserne ligger mellem på 110 og 120 hk og 250 og 300 Nm for dieselmotorerne samt 83- og 130 hk og mellem 118- og 230 Nm for benzinmotorer.

Man kan få manuelt gearskift og automatgear til begge motortyper.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk