Toyota har haft et rigtig godt salg af deres Yaris som Van med 80 enheder de første fire måneder af året – mod 41 i fjor. Dertil kommer 16 udgaver af den lidt højere Cross model.

Nu fornyer koncernen Yaris med en ekstra, ny og kraftigere hybridmotor, så det fremover bliver muligt at vælge mellem en 3-cylindret, 1.5-liters hybrid med enten 116 hk eller 130 hk.

Derudover får den opdaterede Yaris digital instrumentering og den seneste generation af Toyota Safety Sense 3 med flere nye avancerede sikkerhedssystemer.

Yaris er 24 år

Toyota introducerede Yaris i 1999, og i 2022 – over 10 mio. solgte biler senere – blev Yaris den bedst sælgende Toyota-model i Europa.

Herhjemme placerede Yaris sig i top-5 blandt de mest populære personbilmodeller på det danske marked.

Yaris blev i seneste udgave ydermere kåret til Årets Bil i Europa 2021.

Nu på 185 Nm

Den nye hybridmotor yder 130 hk og har et 30 procent højere maksimalt drejningsmoment på 185 Nm i forhold til den mindre 1.5-liters hybridmotor med 116 hk og 141 Nm.

Der er skåret et halvt sekund af accelerationstiden fra 0 til 100 km/t., som med den nye hybridmotor tager 9,2 sekunder.

De to topudstyrsudgaver får navnet Premiere Edition og GR Sport. De vil udelukkende kunne fås med ”Hybrid 130” motoren.

Digital instrumentering

Yaris får også ny digital instrumentering. Multimediesystemets touch screen bliver her enten ni- eller 10,5 tommer – alt efter, hvilken udstyrsudgave, man vælger.

Toyota Smart Connect multimediesystemet er også nyt i Yaris og har en mere intuitiv og reaktiv brugergrænseflade med cloud-baseret navigation som standard.

Man vil altid være tilsluttet via bilens indbyggede datakommunikationsenhed, hvilket sikrer, at man løbende holdes opdateret med nyeste trafikinformation om ulykker, kø og eventuelle forsinkelser på ens rute.

Stemmegenkendelse

Derudover rummer systemet stemmegenkendelse med stemmeagenten ”Hey Toyota”, der reagerer på mere naturlige former for tale. For eksempel skal man blot sige “Hey Toyota, jeg er fryser”, hvorefter systemet automatisk skruer op for temperaturen på klimaanlægget.

Det er blevet endnu lettere at integrere sin smartphone med bilens multimediesystem med muligheden for trådløs tilslutning ved hjælp af både Apple CarPlay og Android Auto.

Over the air

Opdateringer og tilføjelse af nye funktioner sker desuden ”over-the-air” uden at skulle forbi sin Toyota-forhandler. Det gør sig også gældende for bilens sikkerhedssystemer, der ligeledes kan opdateres og med tiden udbygges ”over-the-air”.

Den nye Yaris er som standard udstyret med Toyota T-Mate med den seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense 3, der rummer flere nye avancerede førerassistentsystemer – som en del af standardudstyret.

Genkender motorcykler

Den automatiske nødbremse kan nu opdage og mindske risikoen for en eventuel kollision med en modkørende, ligesom endnu flere typer af trafikanter med den seneste udgave af Toyota Safety Sense kan genkendes, herunder fodgængere, cyklister – og nu også motorcykler.

Toyota Safety Sense-pakken rummer også en accelerationsbegrænser, der griber ind for at bremse en pludselig acceleration, når den registrerer risikoen for en kollision med et forankørende køretøj.

Forbedret adaptiv fartpilot

Sikkerhedspakken byder også på en proaktiv køreassistent, der er designet til at hjælpe med at undgå ulykkessituationer ved lav hastighed. Opdateret er også den adaptive fartpilot, som reagerer hurtigere.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvornår de første udgaver af den opdaterede Yaris lander herhjemme. Toyota Danmark forventer dog at åbne for onlinereservationer senere i år.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk