Varebilen holder tit hjemme i virksomheden i stedet for ude hos kunderne, fordi chefen bakser med papirarbejde overfor myndighederne – ikke mindst med momsregnskab og sygedagpenge.

Men nu lysner det, for en ny hjemmeside på Virk.dk – med navnet ”Mit Virk.dk” – samler alt, der vedrører den enkeltes virksomheds mange indberetnings-områder.til offentlige myndigheder.

Altså mindre bøvl og papirarbejde for virksomhedsejerne, der før måtte skøjte rundt på en masse hjemmesider for at finde papirer og oplysninger.

Håndværksrådets initiativ
Håndværksrådet har bidraget til initiativet, og glæder sig over, at anstrengelser nu bærer frugt.

”Det er et meget positivt tiltag, som vil gøre et godt indhug i virksomhedernes administration, hvis det virker efter planen”, siger Lars Magnus Christensen, der er erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet.

Håndværksrådet har i flere år kæmpet for at forenkle de administrative forpligtelser for de små og mellemstore virksomheder.

En tidsrøver af rang
Indberetninger og dokumentationskrav fra det offentlige er både en tidsrøver og en daglig forhindring for, at virksomheder kan beskæftige sig med deres egentlige opgaver, som er skabe omsætning og aktivitet – gennem arbejdet ude i marken.

Håndværksrådet har bidraget til det nye initiativ Mit Virk.dk fra Erhvervsstyrelsen.

Rådet har siddet med i en række grupper, som har fodret Erhvervsstyrelsen med gode ideer – og netop forenkling af virksomhedernes kontakt med myndighederne via Virk.dk har været et af målene.

Svært i krisetider
”I disse krisetider kæmper rigtige mange små og mellemstore virksomheder hver dag med at skaffe ordrer, og der er brug for hver eneste mandetime til det. Derfor er det uhyre vigtigt, at administrationen og antallet af indberetninger er så effektiv som overhovedet muligt, og den slags administration ikke tager for meget tid. Mit Virk.dk er et skridt i den retning, siger Lars Magnus Christensen.

Ud over, at ”Mit Virk.dk” samler virksomhedernes kommunikation med de offentlige myndigheder, er der en beskedboks på hjemmesiden.

Her skal der blandt andet indløbe beskeder til virksomhederne fra de offentlige myndigheder om tidsfrister for eksempelvis moms, regnskaber og andet.

Siden giver også virksomhederne et hurtigt overblik over alle deres stamdata og kan straks rette data, hvis noget er forkert.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk