I takt med, at der kommer flere og flere elektriske varebiler, har Ford i Danmark valgt at tilbyde deres elektriske luksusmodel, Mustang Mach-E, som eksklusiv varebil.

Bilen har premiere på den fynske elbilmesse ”Bæredygtige varebiler” hos opbyggervirksomheden Danlad på Fyn.

Købes på gule plader

Udstillingsbilen er indregistreret på papegøjeplader – som gør den dyrere end hvidpladebilen – da der p.t. ikke er afgifter på elbiler. Men kunder vil naturligvis vælge den som ”mesters bil” på gule plader – og så sparer man momsen.

Prisen ligger fra 333.388- til ca. 478.000 kroner plus moms – med moms fra 416.- til 597.000 kroner.
Som personbil har der været over 1.000 bestillinger af Mustang Mach-E.

Flere henvendelser

”Det er jo nok ikke en varebil, som vi ”vil sprøjte ud,” men vores forhandlere har faktisk fået en del henvendelser fra kunder, som måske arbejder for en kommune, der kræver at deres underleverandører kører grønne varebiler,” siger Jens Svane, CV Zone manager, Ford Danmark.

Mustang Mach-E Van er naturligvis også en bil, der skal promovere Fords grønne erhvervsbiler, som bl.a. tæller Transit plug-in hybrid og fra første kvartal næste år den rent elektriske E-Transit.

Også de øvrige Ford varebiler kommer i eludgaver – men Ford har nu også valgt at tilbyde den populære Kuga plug-in-hybrid udgave som Van. Den er også med på messen på Fyn.

Skiller sig ud

Kommuner, regioner og staten går forrest i valg af bæredygtige erhvervsbiler – men måske ikke lige Mustang Mach-E, der i øvrigt ombygges af firmaet Dansk Autologik.

”Mustang Mach-E Van er en eksklusiv varebil, der skiller sig ud i gadebilledet. Her er en Van, hvor design og signalværdi spiller en lige så stor rolle som lasteevne og andre gængse praktikaliteter, man normalt forbinder med en varebil,” siger Tom Maxmølris – varebilchef hos Ford i Danmark.

Styrker grøn profil

Han peger på, at det er en oplagt varebil for firmaer, der ønsker at styrke deres grønne profil samt at skabe en gennemgående rød tråd fra udbud af kvalitetsprodukter og helt ned til valget af leveringform.

Mustang Mach-E fås I flere udgaver – med for- og firehjulstræk og med to batteripakker på fra 269- til 487 hk. – og med rækkevidde mellem 400- og 610 kilometer. Varerummet måler 1.570 mm i længden og har en bredde på op til 1.300 mm. Højden er 775 mm. Trailervægt uden bremser er på 750 kg.

Fra 2024 vil alle varebiler fra Ford blive tilbudt i en hybridvariant – og i den forbindelse fortæller Ford, at alle varebiler samtidig vil blive tilbudt i en hybridvariant. To tredjedele af Fords varebiler vil i 2030 være plug-in-hybrid eller el-udgaver.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk