Nissan og søsterselskabet Renault har satset på elbiler i årevis, og ikke mindst Nissan Leaf har solgt godt i mange lande – især Norge. Nu kommer Nissans første el-varebil eNV200, som bygger på den normale NV200.

Dermed har Nissan og Renault to elvarebiler – foruden den nye eNV200 også Kangoo Z.E. Ingen af dem forurener direkte, men derimod alene fra kraftværket – med mindre der kun bruges vindmøllestrøm på kraftværket, for så er der tale om O-emission (zero emission).

Rækkevidde et problem
Det største problem for kunder med elbiler er rækkevidden – ikke mindst om vinteren, men med fast planlagt kørselsprogram, er de en nydelse at køre i. Den rent elektriske drivlinje i e-NV200 er baseret på drivlinjen i Nissan.

Når salget starter til september, vil e-NV200 kunne fås som varebil og 5-personers Combi samt i en mere luksuriøs Evalia bus-udgave. e-NV200 er primært rettet mod erhvervslivet, men er også et bud til privatpersoner med store familier.

Årets varebil
Nissan LEAF og Nissan NV200 er tidligere kåret til hhv. Årets bil i Europa og International Van of the Year – og Kangoo Z.E. blev valgt til både Van of the Year og Årets varebil herhjemme,

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk