Ford Transit Custom topper stadig listen over de mest leasede varebiler hos landets største leasingfirma, Nordania Leasing – der er en del af Danske Bank koncernen – senest i dugfriske tal for 2020.

Både i 2017, 2018 og 2019 var Transit Custom også vinder – mens det blev til en tredjeplads i 2016.

Så, som man udtrykker det hos Nordania Leasing: Der er Ford, og så er der alle de andre. Eller som selskabet skriver: Har du en nyere varevogn holdende i indkørslen, er der statistisk set stor sandsynlighed for, at den har en blå oval på fronten.

Hver anden varebil en Ford

Ford-logoet pryder nemlig rundt regnet hver anden varebil, som Nordania Leasing udleverer nøglerne til.

Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at Ford Transit Custom sætter sig tungt på førstepladsen over de mest populære varebiler.

”Det er meget imponerende, som Ford har erobret markedet. Både i 2017, -18 og -19 var Transit Custom den vores mest populære varevogn, og nu kan vi afsløre, at den har gentaget succesen her i 2020,” siger Jens Haarmark Nielsen, chef for Fleet Management hos Nordania Leasing.

Suveræne placeringer

Med en frisk optælling fra årets sidste kvartal ligger den samlede top-10 for 2020 nu fast, og Ford snupper både første- og andenpladsen med henholdsvis Transit Custom og Transit.

Tallene for 2020 viser desuden, at der samlet leaset mere end seks gange så mange Transit 2 tons og Transit Custom som nummer tre på listen – VW Caddy.

Dertil kommer, at den kompakte Transit Connect er at finde på listen med en syvende plads.

Andre stærke bud

Selvom Ford således synes som det naturlige valg i klassen, er der trods alt en række andre stærke bud at finde i den aktuelle top-10, hvor kun enkelte biler adskiller modellerne fra fjerde- til syvende-pladsen.

Blandt dem finder vi de velkendte VW-modeller, som nævnt Caddy samt Transporter, der har sikret sit en plads på den prestigefulde liste. Det samme har den store Sprinter-model fra Mercedes-Benz.

Tæt kamp om pladserne

”Der er tæt kamp om pladserne med meget få marginaler mellem modellerne i midterfeltet, så her blev det først afgjort i sidste øjeblik. Mercedes Sprinter sniger sig også akkurat med, og jeg er spændt på at se, om den kan gøre endnu bedre figur i 2021 med seneste generation, som har fået et lækkert interiør med moderne rat-betjening og andre lækre detaljer, som vi kender fra personbilerne hos Mercedes,” siger Jens Haarmark Nielsen.

Renault godt med

Blandt de nederste på listen finder vi en lidt utraditionel størrelse i feltet i form af den ombyggede personbil, Renault Kadjar, der opnår en niendeplads.

I det hele taget er Renault godt repræsenteret med deres Trafic-model på fjerde-pladsen og Master på sjette-pladsen.

Interessant femteplads til MAN

Spændende er det også, at den store MAN TGE indtager Nordanias femte-plads, mens dens søstermodel Volkswagen Crafter ikke er på denne liste, selvom den på listen over solgte varebiler fra De Danske Bilimportører (DBI) sælger mere end MAN TGE.

På den officielle liste fra DBI finder man også Mercedes-Benz Vito højt oppe på en samlet fjerde-plads, men den figurerer slet ikke på Nordanias Top 10 liste.

Forskellige resultater

På DBI’s top 10 liste for 2020 finder vi også Peugeot Partner, Peugeot Expert og Dacia Dokker. De er heller ikke på Nordania Leasings liste.

På denne liste finder vi som nævnt også Volkswagen Caddy, Transit Connect og Renault Kadjar Van, som DBI ikke har med på deres Top 10 liste.

Gode priser fra importører og forhandlere spiller som regel en hovedrolle for leasingprisen til kunden – men også, at nogle bilmodeller mere sælges til bl.a. håndværksmestre, som ofte finansierer deres køretøjer anderledes end større koncerner.

Listen over de mest leasede varebiler hos Nordania Leasing 2020:

1: Ford Transit Custom.
2: Ford Transit 2 tons.
3: Volkswagen Caddy.
4: Renault Trafic.
5: MAN TGE.
6: Renault Master.
7: Ford Transit Connnect.
8: Volkswagen Transporter T6.
9: Renault Kadjar Van.
10: Mercedes -Benz Sprinter.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk