Volvo Trucks har ifølge svenske og tyske medier meldt ud, at de har fundet fejl ved katalysatoren på visse brugte lastbilmodeller, som betyder for høje NOx-emissioner.

Volvo Trucks forsøger ikke at skjule oplysninger for forbrugere og myndigheder, men har selv meldt ud, at man har fundet fejl ved katalysatoren på visse brugte lastbilsmodeller, som betyder for høje NOx-emissioner.

Det skriver bl.a. flere svenske og tyske medier samt fagbladet “Ingeniøren” i Danmark.

For hurtig nedbrydning

En katalysator har som opgave at nedbryde NOx’er i køretøjernes udstødning.

Der er tale om et materiale, som nedbrydes for hurtigt, og det betyder for store udledninger af kvælstofilter, NOx’er. Hvem der producerer dette materiale, er heller ikke meldt ud.

Fejlen omfatter lastbiler, som primært er solgt i Europa og USA, men hvilke modeller, som det drejer sig om, er der ikke oplysninger om. Kun at der ikke er for store NOx-emissioner på de nye lastbiler, som forlader Volvos fabrikker.

Faldende aktiekurser

Volvo skulle arbejde massivt på at løse problemet, som allerede har kostet lastbilsproducenten mange penge – alene i faldende aktiekurser. P.t. på ni procent ifølge det tyske transportmagasin Logistra.

Men Volvo Trucks kan se frem til store udgifter med at udbedre de fejlbehæftede katalysatorer. Man taler – ifølge tyske medier – også med myndighederne om tilbagekaldelser af lastbiler.

Hvorvidt fejlen også omfatter lastbiler fra datterselskaberne Renault og Mack vides ikke.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk