Scanias salg i Danmark er p.t. cirka en tredjedel af markedet – én af de seneste leveringer er en Scania R 500 med HMF 2620-kran til Renè Krogshave i Aalborg.

Vognmand René Krogshave i Dall Villaby syd for Aalborg har fået leveret en flot, ny Scania R 500 B8x4/4 af Stiholt i Aalborg.

Den nye bil er en udvidelse af René Krogshaves vognpark, så den nu består af tre biler – alle Scania.

Udstyr fra HMF og VBG

Den er opbygget af Højbjerg Maskinfabrik i Nørresundby med aftagelig HMF 2620-kran med fem hydrauliske udskud og rotator samt 24-tons HMF wirehejs med 3-vejs tip. Bilen er desuden udrustet med VBG kærretræk til kørsel med en nedbygget, 3-akslet kærre.

Den nye R 500 skal anvendes til kranopgaver, kørsel med bl.a. byggematerialer og andre forefaldende transportopgaver lokalt i Nordjylland.

Den er udrustet med Scanias nye, rummelige CR17N-førerhus – det vil sige mellemlangt førerhus med normal taghøjde.

Premium førersæde

Ud over komfortabel hvileudrustning er det udstyret med bl.a. Premium førersæde og klapbart passagersæde med sort læderbetræk.

Som noget nyt kan Scanias mellemlange førerhuse i den nye lastbilgeneration udrustes med opbevaringsrum med udvendig adgang til bl.a. handsker, værktøj og personligt udstyr, som chaufføren ikke vil have ind i førerhuset.

Helt ny Scania-motor

Drivlinen i den nye bil er én af Scanias nyeste og mest brændstoføkonomiske, nemlig den 13-liters 6-cylindrede euro 6-rækkemotor med ren SCR-miljøteknologi på 500 hk og 2.400 Nm i kombination med 14-trins GRS905 range-/splitgearkasse med fuldautomatisk Opticruise gearskiftefunktion.

Dertil enkeltreduceret RB662 tandembogie med den hurtige 2,92:1 udveksling samt langs- og tværgående differentialespærrer.

Bilen er malet hos Nordjysk Autolakering og klargjort til levering af Stiholt i Aalborg. Lastbilsælger Peter Munkholm fra Stiholt har stået for handlen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk