Det gode sommervejr har fået mange ejere af varebiler og personbiler til at skifte til sommerdæk – og ifølge Applus Bilsyn er der stor sandsynlighed for, at de fleste vil gøre det indenfor de nærmeste tre uger.

Knap to ud af tre bilister – eller 1.700.000 bilister – ud af Danmarks ca. 2,6 mio. bilejere, skifter nemlig til sommerdæk i april.

Det fremgår af nye tal fra Applus Bilsyn, der har foretaget en undersøgelse blandt 3.019 bilister.

Hos professionelle
“Mange folk er allerede godt i gang med at skifte dæk – oftest hos professionelle i bilbranchen eller dækbranchen. Enkelte vover selv at gøre det hjemme.

Fra nu af er der kun lille risiko for frost og dermed glatte veje. Det betyder, at man slipper for støjen fra vinterdækkene og sparer lidt på brændstofskontoen. Og så bremser man hurtigere på tør vej med sommerdæk, viser tests,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Er man først i gang med at skifte dæk, er det en god anledning til at få set slidbanen efter på vinterdækkene, så de er klar, når vinteren melder sig igen. Samtidig anbefaler Applus Bilsyn at få bilen vasket og tjekket, bl.a. fordi støv og gammelt skidt ikke er godt for lakken og kan medføre rust.

“Vil man gerne have køretøjet set efter i sømmene, udfærdiger vi en TilstandsAttest for 349 kroner i forbindelse med syn. Her gennemgår vi bilen fra A-Z og sørger for, at den er kontrolleret for rust – og i det hele taget er klar til foråret,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks – tre ting man bør undersøge på sin bil:

1.
Slid og ridser i lakken og begyndende rust. Tager man rustangreb i opløbet, mindsker man udgifterne til reparationer.

2.
Tyverisikring af nummerpladerne. 40 procent af bilejerne mangler at få dem tyverisikret inden 15. november 2015. Alternativt risikerer man en bøde på – forventet 1.000 kroner.
3.
Tjek dækkenes slidbane. Når man alligevel har hjulene afmonteret, så bør man tjekke, at slidbanen opfylder lovkravet om mindst 1,6 mm. Det er farligt at køre på nedslidte dæk, og så koster det en bøde på 1.000 kroner pr. nedslidt dæk.
Kilde: Applus Bilsyn

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk