Still Truck EK-X har udviklet en ny serie af plukketrucks, der når nye dimensioner – og forbedrede i forhold til tidligere modeller.

”Takket være den nyudviklede såkaldte proportional-ventilteknik har den nye plukketruck et præcist  bevægelsesmønster og variable løftehastigheder, som gør den ideel til håndtering af skrøbelige varer og til brug på komplekse lagre” udtaler Still Danmarks direktør, Reke Salievski.

Still’s vigtigste mål i udviklingen af EK-X var at kombinere de hårde faktorer som optimal vareomsætning, ydelse og økonomi med bløde faktorer som energibesparelse og sikkert arbejdsmiljø.

Energi genindvindes
”EK-X er udstyret med Stills energispareprogram Blue-Q, som sikrer en energibesparelse på 10 pct. ved et tryk på en knap. Desuden genvindes energi ved opbremsning og sænkning af gaflerne. Disse besparelser gør det muligt at arbejde længere – også i flerholdsskift – inden truckens batteri har behov for en opladning,” fortæller Still-direktøren .

Det intelligente ”OPTISPEED”-styringskoncept sikrer en god balance mellem hastighed, ydeevne og  arbejdsmiljø, for kørehastigheden bliver reguleret i forhold til løftehøjden og belastningen.

Det giver truckføreren mulighed for sikkert at arbejde i et højere tempo. EK-X udnyttes bedst på et smalgangslager, hvor den kan gøre brug af sin fordel med en max. hastighed på 13 km/t. Truckføreren har et godt udsyn igennem masten – og forstyrres ikke af den støjsvage løfte- og køremotor.

Ergonomisk betjening
Der er en rummelig og komfortabel kabine, som er udstyret med et ergonomisk betjeningskoncept. Således anvendes sensorteknologi, som sikrer en let betjening. Lave vibrationer sikrer også mod træthed.

EK-X har tillige terminalholdere, mange aflægningsmuligheder, ventilationsanlæg, LED arbejdsprojektører og Still Safety-Light.

Når pladsen er trang
Still Safety-Light viser en blå prik på gulvet for at give en visuel advarsel om, at en truck nærmer sig, for dermed at undgå kollisioner med fodgængere og køretøjer.

Plukketruckens ydre dimensioner er små trods af den store kabine. EK-X kan derfor med fordel bruges der, hvor pladsen – takket været den kompakte konstruktion med en venderadius på 1.732 mm. Alle komponenter er også let tilgængelige. Fejlfinding klares med On Board-diagnose.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk