Ampera-e bliver navnet på en ny elbil fra Opel, der kommer på gaden næste år. Navnet antyder et slægtskab med el-hybrid’en Ampera, der var den første af sin art.

Men hvor den oprindelige Ampera kombinerede elmotorer med en benzinmotor, er Ampera-e en traditionel elbil uden benzinmotor til at forlænge rækkevidden.

Opel har i stedet gjort sig store anstrengelser for at sikre elbilen en rækkevidde, der er længere end for de fleste andre elbiler og til en konkurrencedygtig pris.

Crossover-model
Ampera-e er højere end forgængeren – og nu mere i crossover-klassen. Som personbil får den fem siddepladser. Den første Ampera blev primært solgt som Van herhjemme på grund af en høj pris. Med indførelsen af afgift på elbiler, kan der også ventes samme interesse som Van for Ampera-e.

Der er den fulde pakke af Opel’s kommunikationssystemer til integration af smartphones i bilen og butlerservice i form af Opel OnStar med automatisk nødopkald i tilfælde af en alvorlig ulykke.   

Batteripakken er gemt væk under gulvet i bilen, der er rummelig – og med god aflæggeplads og stort varerum.

Beskytter klimaet
“Elbiler har potentiale til at bidrage betydeligt til beskyttelse af klimaet og reduktion af emissioner, ”siger Opels topchef, Karl-Thomas Neumann om baggrunden for introduktionen af en elbil.

Ampera-e er søstermodel til Chevrolet Bolt EV, der skal køre i USA. Det var oprindeligt ikke meningen, at den skulle lanceres i Europa – men GM har skiftet mening.

Opel har endnu ikke frigivet informationer om rækkevidde eller pris.

Søstermodel til Bolt
Men GM har allerede løftet sløret for en del detaljer om Chevrolet Bolt, der har en rækkevide på 320 kilometer og et 240 volt ladeanlæg.

Normal opladningstid på Bolt skulle være på ni timer. Men man kan komme ned på, at der for hver time, der lades, lægges 115 km. rækkevidde til.

Bilen har alle kendte infotainmentsystemer, 10,2 tommer farveskærm, 360 grader bird-view kamera og flere sikkerhedssystemer så som 10 airbags og nødbremsesystem.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk