Iveco viste sidste efterår den nyeste årgang 2022 Daily generation på Transport 2021 i Herning – ganske vist som førseriemodel, men designmæsigt som den ser ud i den endelige udgave, der snart er på vej ud til forhandlerne herhjemme.

De nærmeste dage vil vi have mulighed for at prøve de nye Daily-varebiler på et testområde i det sydlige Sverige. Det vil vi snart vende tilbage til.

2022 udgaven kendes på en ændret front og en nyindrettet kabine med et helt nyt sæde med skum udviklet af NASA – som giver bedre støtte i ryg og ben.

Bedre komfort og kommunikation

Daily har helt nye sæder med indlæg af hukommelsesskum i midten af sædehynden, ryglænet og nakkestøtten – som den første lette erhvervsbil i sektoren. Skummet former sig efter kroppen, fordeler vægten jævnt og reducerer tryktoppene med op til 30 pct.

Iveco Daily får også Ivecos nye Alexa stemmestyrings-program, som også fås i Ivecos lastbiler.

Ny Daily er udstyret med Iveco Driver Pal, den digitale samarbejdspartner, som styres ved hjælp af stemmen.

Kendte motorer

Den er fuldt integreret med Alexa-teknologien, der gør, at føreren kan tage sit digitale liv med om bord i bilen, interagere via sin stemme med køretøjet og chaufførkollektivet samt have adgang til Ivecos opkoblede tjenester.

”Vores 2022 udgave opfylder naturligvis alle emissionskrav. Teknikken er stort set den samme som før – det vil sige dieselmotorer på 140- og 160 hk med 2,3 liter motor og 180- og 210 hk med 3-liter motor. De optimerede motorer sikrer op til 15 pct. forbedret drejningsmoment og seks pct. brændstofbesparelse,”  sagde salgschef Jeppe Heidemann, Iveco Danmark, ved præsentationen i Herning.

Luftaffjedret bagaksel

Helt nyt er mulighed for luftaffjedret bagaksel kaldet ”Air Pro,” som styres med en joy stick fra kabinen.

AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) er et system, som reagerer øjeblikkeligt på ujævnheder på vejen, og for hver 10 millisekunder beregner det ideelle tryk på hver støddæmper for at levere den bedste dynamiske respons. Vibrationerne er reduceret med 25 pct.

Ny manuel gearkasse

Nyhederne i 2022 programmet omfatter også en ny manuel gearkasse – om end Hi-Matic automatgearkassen er den mest populære løsning blandt kunderne.

På sikkerhedssiden kan man få adaptiv fartplot, nødbremse, køassistent, sidevindsassistent samt både hill descend control og antispin.

Dertil mulighed for bl.a. navigation, luftaffjedret førersæde, Wabasto kabinevarmer, læderat og retarder.

Bestseller gennem 40 år

”Med den nye Daily går vi videre til det næste niveau. Varebilen byder på komfort og sikkerhed i topklasse, fleksibilitet og fokus i kombination med en betydelig reduktion af omkostningerne og et konstant voksende udbud af Iveco-On-tjenester. For os i Iveco er forbedring en proces uden ende. Når vi har nået et mål, tager vi straks fat på det næste. Vi stopper aldrig,” siger Thomas Hilse, Iveco Brand President.

De vigtigste tendenser i erhvervskøretøjssektoren afspejler Ny Daily’s udviklingsudvikling, som bygger på køretøjets kerneværdier – alsidighed, robusthed, holdbarhedog præstationer, der har gjort den til en bestseller i sit segment i mere end 40 år.

My Iveco

Desuden tilbydes Driver Pal MYIVECO-funktion, der er udviklet i samarbejde med Amazon Web Services. Den gør det muligt for chaufførerne at kontrollere køretøjets vedligeholdelsestilstand, indstille og styre navigationssystemet, anmode om assistance om nødvendigt – samt anmode om kørestilstip til at spare brændstof og køre sikkert.

Driver Pal giver adgang til de opkoblede IVECO ON-tjenester. I en anden funktion, MYCOMMUNITY, kan chaufførerne udveksle råd og bede om hjælp til at undgå ikke planlagte stop og forsinkelser og få information om trafikkøer og andre trafikforhold. Sprogbarriererne løses ved hjælp af automatisk oversættelse.

Nye standarder

”Hver Daily-generation har sat nye standarder, og 2022 årgangen har gjort Daily til et ”brand inden for Iveco-brandet” med vedvarende succes. I dag er Daily førende inden for den europæiske chassissektor og med Daily 7-tons-versionen også inden for undersegmentet med høj nyttelast. Daily er også tro mod sit kald om bæredygtighed og er referencepunkt inden for lette erhvervskøretøjer, som drives af alternative brændstoffer,” siger Davide Diana, IVECO Light Business Line Director.

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk