K.W. Bruun Import overtager nu importen af bilmærkerne Fiat, Alfa Romeo, Jeep og Fiat Professional i Danmark.

Det er en helt naturlig udvikling efter at bilproducenterne PSA Groupe og FCA Group fusionerede i begyndelsen af 2021 og dermed skabte Stellantis koncernen, der dermed blev verdens fjerdestørste bilkoncern.

Afventer godkendelse

”Vi afventer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelse af opkøbet, og først herefter vil den endelige overdragelse finde sted. Der kan jo godt gå alt fra tre- til seks måneder med denne godkendelse,” siger Hanne Langsig Sørensen, pressechef hos K. W. Bruun Import.

K.W. Bruun & Co. er privatimportør, mens Stellantis er datterselskab. Alle aktiviteter vil fremover blive varetaget fra K. W. Bruuns domicil på Hovedvejen i Glostrup.

Synergieffekt

”Vi kan sagtens rumme endnu et bilmærke her på Hovedvejen. Som udgangspunkt vil alle medarbejdere følge med over fra Stellantis Group, men der er på sigt en vis form for synergi – både når det gælder medarbejdere og forhandlere,” siger Hanne Langsig Sørensen.

Ud over at have ansvaret for importen af Peugeot, Citroën, DS og Opel mærkerne, vil
K.W. Bruun Import efter overtagelsen stå for importen af i alt otte Stellantis-
brands i Danmark.

Gammelt varebils-samarbejde

Igennem næsten 50 år har Fiat-koncernen og Peugeot S.A. (PSA) arbejdet tæt sammen om produktion af varebiler. Således bygges varebilerne Peugeot Boxer og Citroën Jumper sammen med Fiat Ducato på Fiat Professionals fabrik i Val di Sangro i det østlige Italien.

Og Fiats mellemstore varebil Scudo vil fremover som led i fusionen igen blive bygget på PSA’s varebilsfabrik i Valenciennes i Nordfrankrig. Den har i en årrække under navnet Talento været produceret i samarbejde med Renault på dennes fabrik i Sandouville i Normandiet.

Peugeot-import fra 1950’erne

”Vores nye aftale med Stellantis er en naturlig udvidelse af et langt og frugtbart samarbejde, der daterer helt tilbage til starten 1950 ́erne, hvor K.W. Bruun Import påbegyndte importen af Peugeot,” fortæller koncerndirektør for K.W. Bruun Import, Kenneth Hansen.

Stellantis er en af verdens ledende bilproducenter med en stor satsning på elektrificering og udvikling af bæredygtig mobilitet. Og Kenneth Hansen er ikke i tvivl om, at det udvidede partnerskab mellem Stellantis og K.W. Bruun Import vil blive en gevinst for begge parter.

”Fiat, Alfa Romeo, Jeep og Fiat Professional er spændende mærker med et stort potentiale, som vil bidrage yderligere til vores brede modelportefølje i Danmark og styrke vores vækststrategi,” siger koncerndirektør for K.W. Bruun Import, Kenneth Hansen.

Det rigtige valg

Hos Stellantis med hovedsæde i Holland er man ikke i tvivl om, at K.W. Bruun Import er det rigtige valg til import af Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Danmark.

Det er en anerkendelse af koncernens resultater og samtidig et udtryk for, at man hos
Stellantis anser K. W. Bruun Import for at besidde netop de kompetencer, der
skal til for at øge FCA-mærkernes vækst og understøtte Stellantis ́ strategi, er meldingen.

Mere effektivt

”Dette er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Stellantis ́ forretningsstrategi, som vil gøre vores salgs-setup i Danmark mere effektivt og dermed mere konkurrencedygtigt, samtidig med at kunderne altid er i centrum,” udtaler Philippe Narbeburu, Senior Vice President European Markets
(ekskl. G5) hos Stellantis.

K.W. Bruun Import er allerede en meget vigtig forretningspartner for Stellantis i Danmark, og med denne kontrakt bliver de en endnu stærkere partner for Stellantis på det danske marked.

”Vi er overbeviste om, at vores brands vil præstere endnu bedre i landet med dette
nye setup,” fortæller Philippe Narbeburu.

Den digitale kunderejse

Fiat, Alfa Romeo, Jeep og Fiat Professional er ikoniske mærker, der vil drage fordel af Stellantis-gruppens betydelige investering i ny teknologi, og der vil i nær fremtid være nye modeller på vej.

”Stellantis og K.W. Bruun Import deler samme vision om at styrke relationen til vores kunder via en fortsat udvikling af den digitale kunderejse samt et stærkt og bæredygtigt forhandlernet, der er repræsenteret lokalt i hele landet”, siger Kenneth Hansen.

Imponerende historie

Han glæder sig til at byde Fiat, Alfa Romeo, Jeep og Fiat Professional velkommen i K.W. Bruun & Co.

”Det er alle mærker med en stolt og imponerende historie (Fiat er etableret i 1899), som vil være et perfekt match med det engagement og passion for biler, der har karakteriseret K.W. Bruun Import siden 1914,” siger Kenneth Hansen.

K.W. Bruun & Co:

K.W. Bruun & Co er en familiefondsejet koncern med rødder tilbage til 1914,
hvor stifter K.W. Bruun solgte de allerførste biler.

I dag er koncernen én af Nordens største bilimportører med bil- og reservedelsimport af bilmærkerne Peugeot, Citroën, DS, Opel og Mitsubishi i Danmark og Sverige.

Koncernens fokusområder er bilimport, digital innovation og investering. Koncernen beskæftiger cirka 500 medarbejdere, som skaber forudsætningen for koncernens succes og samtidig er med til at skrive historien om K.W. Bruun & Co videre.

Stellantis:

Stellantis er en af verdens førende bilproducenter og en mobilitetsudbyder,
der har en klar vision som pejlemærke – at tilbyde unikke, tilgængelige og
pålidelige mobilitetsløsninger.

Ud over koncernens rige arv og brede geografiske tilstedeværelse ligger dens største styrker i dens bæredygtige udtryk samt store erfaring og talenter hos medarbejdere,
der arbejder over hele kloden.

Stellantis stræber efter at blive den bedste – ikke den største – og
samtidig skabe merværdi for alle interessenter såvel som de samfund, hvor man opererer.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk