Nej – den er ikke fra Kina. Som vi er vant til med nyheder i disse tider. Den er fra Korea. Vi taler om KGM Torres EVX – en elektrisk kæmpebil, som importeres af KGM Danmark – som er et selskab under RSA Danmark, som også importerer Maxus fra – Kina.

I øvrigt er der tale om en gensyn – for KGM opkøbte mærket Ssangyong, hvis bomærke også pryder rattet i KGM. Ssangyong har været i Danmark et par gange tidligere.

Minitest på Stevns

Bilen er lige landet hos de 12 danske forhandlere – og VOTY.dk har haft mulighed for kort at prøve bilen på småveje på Stevns.

En kæmpe bil på vejen, men den er letkørt – og ganske hurtig. Ved hver hurtig acceleration var resultatet hjulspin, og det er generende. Der er masser af fin komfort i de el-drevne sæder.

Men nærmest alt skal indstilles via skærmen – og det er irriterende. Der er også mange alarmer, der går i gang hele tiden – og som vi ikke lærte at slå fra. Bl.a. at man som chauffør skulle holde pause – men så langt kørte vi ikke, at vi kunne nå at blive trætte.

Masser af udstyr

De elektriske forsæder tilbyder opvarmning og ventilation. Udstyrslisten inkluderer blandt andet Apple CarPlay, Android Auto, navigation, atmosfærelys og en dobbelt panoramaskærm med en bredde på 70 cm.
Sikkerheden omfatter otte airbags samt linje vogter og automatisk nødbremse.

Bilen koster ca. 360.000 kr. på hvide plader – som Van cirka 280.000 kroner eksklusiv moms. Og det kæmpe varerum vil være en god mulighed for at bruge bilen til en luksus-distributionsbil.

1.500 kg. trailervægt

Trailervægten opgives til 1.500 kg. – og med V2L-funktion som standard, kan bilens batteri levere strøm til eksterne apparater.

Netop Ssangyong var kendt for at sælge sine biler på gule plader – f.eks. modeller Rodius, som også var et rumskib. Dengang med licensproducerede Mercedes diesel-motorer. Men også modellen Rexton var i landet.

Kinesisk BYD batteri

Torres er en elektrisk bil – med Blade batterier fra kinesiske BYD. Kapaciteten er 73,4 kWh – og rækkevidden er mellem 465 km WLTP. Der er 3-faset ladning – og ladeeffekten er 120 kW ved hurtigladning.

Batteriet kommer med branchens længste batterigaranti på hele en million kilometer eller 10 år, og nybilsgaranti på 150.000 km eller syv år.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk