Titlen ”Årets brugtbil 2024” er blot seneste anerkendelse, som tjekkiske Skoda Enyaq har opnået herhjemme. Bilen blev lanceret i 2021- og er senere opdateret med bl.a. adaptiv fartpilot.

Bilen, som deler teknik med Volkswagen ID.4, er senest også begyndt at sælge pænt på gule plader – med 13 enheder de første fire måneder af året.

Skoda-importøren har aldrig satset på dette marked – men med den succes, som ID.4 Van har opnået, har man skiftet mening.

Fire ud af fem fra VW Group

Begge bilmærker er en del af Volkswagen gruppen, som bl.a. også omfatter spanske Seat og Cupra. Sidstnævnte i form af Cupra Born var også med i kåringen og opnåede en andenplads – mens Skoda Octavia iøvrigt blev treer.

Udenfor podiet finder vi netop Volkswagen ID.4 – samt Ford Kuga.

Altså tre rene elbiler i top 5 – og fire ud af fem fra Volkswagen Group.

18 jurymedlemmer

Juryen bag Årets Brugtbil består af 18 medlemmer, og ni af dem havde Enyaq på førstepladsen i afstemningen.

Jurymedlemmerne peger bl.a. på god ladehastighed, god indretning og velfungerende assistentsystemer.

VOTY.dk bag rattet

VOTY.dk har kortvarigt prøvet Enyaq i coupéudgaven – som ikke er den mest praktiske som Van. Bilen var nyeste ”85” udgave med 286 hk elmotor – hvor vinderen af brugt-testen er basisudgaven med 204 hk elmotor.

Bilen er virkelig hurtig og når 100 km/t på 5,5 sekunder. Den kører godt – og man har en fornem komfort bag rattet.

Skærmen blev vi nu ikke rigtig venner med – den virkede uskarp og svær at finde rundt på. Men ellers skal bilen roses for, at ikke alt er gemt på skærmen. Der er flere traditionelle greb og knapper.

Den vigtigste kåring

”Enyaq har været både årets mest solgte elbil, årets familiebil og årets firmabil. Nu vinder Enyaq den måske vigtigste kåring af dem alle, for Årets Brugtbil understreger, at danskerne kan være helt trygge og gør et godt køb, når de vælger Enyaq,” siger Thomas Bruun, adm. direktør for Skoda Danmark.

Danskerne køber i øjeblikket rekordmange brugte elbiler. Der sælges hvert år cirka 430.000 brugte biler i Danmark, og kåringen er et vigtigt pejlemærke for brugtbilskøbere.

Der kører i dag næsten 12.000 Enyaq på de danske veje.

“Årets Brugtbil” for 19. gang

I år er det 19. gang, at “Årets Brugtbil” bliver kåret. Bag kåringen står en jury sammensat af motorjournalister samt brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn.

Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb, og derfor kigger juryen på totaløkonomi, soliditet og værdi for pengene i de enkelte biler.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk