Nibe vognmand Henrik Guldager har igen præsenteret et rullende kunstværk – denne gang med den nye Volvo FH lastbil-generation som lærred.

Den nye FH model blev første gang vist i februar i år – lige inden Volvo lukkede deres produktion i seks uger på grund af Corona krisen. Nu kører produktionen med fuld kapacitet igen.

Guldager nåede at hente sin Volvo FH 500 lastbil lige inden Corona-krisen.

Gibraltar tur-retur

Han nåede også som aktiv testkører for fabrikken ved feltprøver at køre en FH til Gibraltar i Sydspanien – og retur – inden Europas grænser lukkede.

Guldagers nye FH er blevet indregistreret i slutningen af juli og er dermed den første af den nye FH-generation, der har fået danske nummerplader.

Faktisk kan kunder først bestille deres nye FH her i efteråret.

Tog 800 timer at dekorere

Den nordjyske vognmand har dekoreret sine lastbiler siden 2008, og den nye FH har det taget 800 timer at dekorere for den svensk-amerikanske kunstner Ray Hill, som denne gang har hentet inspirationen af den hollandske kunstner Piet Mondrian.

Det er den anden bil, som Ray Hill har været kunstner på. Den første blev vist i 2013 og blev kaldt Volvo FH ART. Derfor er det naturligt at kalde det nye kunstværk for Volvo ART version 2.

Dengang var inspirationen den spanske kunstner Joan Miró og det abstrakte og farvestrålende design var en revolution inden for showlastbiler.

Som et maleri på væggen

Da Volvo Trucks så kom med en ny FH-model, blev Henrik Guldager og Ray Hill enige om, at det var tid til at lave FH ART version 2.

Selv om der er færre farver, så er den ikke mindre farvestrålende – og designet vil i høj grad komme til at skille sig ud på de danske landeveje.

”Det der er imponerende ved dette design er, at linjerne går hele vejen igennem alle lastbilens dele. Det betyder, at hvis man åbner begge døre, så virker den næsten som et maleri, der hænger på væggen,” siger Henrik Guldager.

John Lennon som motiv

Piet Mondrian var én af pionererne inden for den abstrakte kunst og er mest kendt for sine principper om en struktur af lodrette og vandrette sorte akser udfyldt med primærfarver.

På siderne af førerhuset kan man finde portrætter af en anden af Ray Hills store inspirationer, nemlig John Lennon. Citatet på drejeskamlen er også fra Lennon: ”Give peace a chance”.

Øverst oppe bag på førerhuset er der malet en fasttapet banan. Den er inspireret af den italienske kunstner Maurizio Cattelans værk, der blev solgt for hele 120.000 Dollars i Miami sidste år.

Med til Åbent Hus arrangementer

Volvo FH ART version 2 kommer i løbet af efteråret rundt til de danske Volvo Trucks forhandlere i forbindelse med Åben Hus arrangementer, hvor de nye Volvo FH modeller FH, FM og FMX vises til kunderne.

”Om folk kommer til at kunne lide den eller ej? Det er et spørgsmål om smag. Når man laver noget, der er ekstraordinært, så vil det dele vandene. Men jeg er utrolig glad for resultatet – det lever helt op til Mondrians principper på trods af, at det er lavet på en tredimensionel overflade med rigtig mange krumninger og fordybninger,” siger Ray Hill.

Det er Mosegaards Autolakering i Brande, der har stået for lakerings-arbejdet.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk