20 år. Så gammel var distributions-lastbilen i Øldepotet i Randers – så den havde ligesom aftjent sin ”værnepligt” med at sørge for drikkevarer til borgere og forretninger i Østjylland.

Indehaver Steen Justesen har derfor netop skiftet den ud med en ny DAF LF 290. Den nye bil er opbygget med en 21-pallers ProfilBox fra Brdr. Plagborg i Vejle samt 2,5 tons Z-lift med 2,3 meter liftplade, der fungerer som heldækkende bagsmæk.

Uafhængig leverandør

Virksomheden i Randers er uafhængig leverandør af øl og sodavand til butikker, restauranter og værtshuse. Steen Justesen har arbejdet i øl- og læskedrikbranchen i snart 40 år – først som bryggeriarbejder, senere som ølkusk og de seneste godt syv år som selvstændig ølmand.

Han leverer drikkevarer fra bl.a. Hancock, Royal Unibrew, Carlsberg, Møns Bryghus, Fyens, Coca Cola, Pepsi og Faxe Kondi – samt udlejning af kølere og fadølsanlæg i egen forretning.

Varebil til hasteordrer

Bilen er bemandet af chauffør Jacob Staun Hansen, mens Steen Justesen selv suser rundt i en 6-pallers Opel Movano varevogn til mindre leverancer og hasteordrer.

De to var enige om, at den nye DAF skulle have en ordentlig motor, så valget faldt på DAF’s kraftigste version af PX7-motoren på 290 hk, 6-trins AS Tronic gearkasse med fuldautomatisk gearskifte, luftaffjedring bag og fartpilot.

Kort lastbil mere smidig

De var også enige om, at det den nye bil skulle være lidt kortere end den gamle for at gøre den mere smidig ved leverancer i centrum af de midtjyske byer, så derfor er den ”kun” på 21 paller mod 24 paller i den gamle. Samtidig var det oplagt at vælge det korte LF-førerhus med lav indstigning.

Steen Justesen forventer ikke, at der går 20 år mere, før han igen skal handle lastbil. Det er hans mål at udvide forretningen med en lastbilbil mere i løbet af et par år eller tre.

Den nye DAF er leveret af salgschef Ole Frisk fra ESA Trucks Danmark i Kolding.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk