Efter PSA’s overtagelse af Opel kommer nu også varebilen Vivaro med det kendte franske mellemklasse-design fra Expert og Jumpy.

Bruxelles biludstillingen i næste uge vil danne rammen om premieren på formen af den helt ny Opel Vivaro og Vauxhall Vivaro.

I første omgang bliver det ”Life” minibusudgaven, der bliver vist – senere kommer varebilen til. Ifølge tyske medier skulle bilen hedde “Zafira Life” – mens varebilen, der præsenteres senere, fortsætter som Vivaro.

Slut med Opel MPV

Det betyder, at PSA opgiver MPV-modellen hos Opel – og i stedet satser på Zafira som minibus. I stedet for at bygge en Opel kopi af 5008. I dag er Grandland X modellen fra Opel bygget over Peugeot 3008. Storrums-biler fra PSA omfatter fremover også Citroën C5 Aircross.

Altså i stil med, at PSA kalder deres kompakte varebil for Partner som hidtil, mens personbilsudgaver hedder Rifter.

Vivaro bliver søstermodel til PSA’s Peugeot Expert og Citroën samt til Toyotas Proace model. De bygges alle på PSA’s bilfabrik i Valenciennes i Nordfrankrig.

Bygges i England

Den nye Vivaro skal først og fremmest bygges, hvor den hidtil er blevet bygget – på General Motors tidligere fabrik i Luton nord for London.

Om Opel Vivaro i fremtiden skal bygges i Luton, vides ikke p.t. Måske skal en del af produktionen også henlægges til Valenciennes.

Indtil nu har Vivaro været søstermodel til Renault Trafic – samt til Fiat Talento (efter at samarbejdet med PSA stoppede for mellemklasse varebiler). Men efter at GM solgte sine europæiske aktiviteter til PSA, kommer alle Opels produkter efterhånden under PSA paraplyen.

Hvad med Brexit ?

Luton fabrikkens nye aktiviteter betyder, at 1.250 arbejdspladser kan beholdes. I hvert fald foreløbig, for ingen ved, hvad Brexit – Storbritanniens udmeldelse af EU – vil betyde på længere sigt – omend Storbritannien jo i sig selv er et stort marked. Lutons kapacitet er p.t. 100.000 enheder om året.

Om den nye Zafira Life fra begyndelsen bygges i Luton, er svært at tro, da PSA ikke har meldt ud, at fabrikken er klar efter ombygningen.

PSA har også overtaget en GM-fabrik i Ellismore Port i England, hvor der bygges de britiske Vauxhall Astra udgaver. Heller ikke her er en fremtid meldt ud.

Teknisk identisk

Den nye Vivaro bygges som Expert, Jumpy og Proace (og flere andre produkter) på PSA’s EMP2 platform – og teknisk er den helt identisk med sine tre søstre. Den kommer også i to længder.

Nødbremsesystem med fodgænger-genkendelse er standard i minibusudgaven ligesom linjevogter, Apple Car Play og Connectivity med infotainmentsystem og navigation.

Det bliver som minimum option i varebilen. Man kan allerede bestille den nye Vivaro Life i næste måned. Vivaro kommer dog først til Danmark i efteråret ifølge den danske importør.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk