(HANNOVER)

Scanias seneste lastbilsudvikling blev forleden kåret med den ypperste pris – Truck of the Year. Det var topmodellen S-serie, som løb med palmerne – bl.a. på grund af bedre økonomi, det flade gulv i førerhuset, bedre udsyn og bedre kørselskomfort samt lave lydniveau.

Jury’en består af journalister fra 25 europæiske transportmedier, og de  gav den 149 point foran den nye gasdrevet Iveco Stralis XP/NP, som fik 90 point – og Mercedes-Benz Actros med den nye OM 471-motor – den fik 45 point.

Markante forbedringer
“Scanias nye generation af lastbiler rummer markante forbedringer inden aerodynamik, komfort, ergonomi, køreegenskaber, drivlinens præstation, sikkerhed og kundeoptimeret service. Den nye Scania er udstyret med en Opticruise-gearkasse, som skifter gear på kortere tid. Den helt nye 13 liters motor med seks cylindre og 500 hk har en forbedret brændstoføkonomi. En anden væsentlig faktor er, at alle Scanias motorer i den nye generation kan køre på brændstoffet HVO, som potentielt kan reducere udledningen af CO2 med op til 90 procent,” lød en del juryens begrundelse for valget.

Juryen mente også, at Scanias nye førerhus giver chaufføren et bedre udsyn takket være en ny placering af førersædet tættere på frontruden, en større glasoverflade, et lavere instrumentpanel og re-designede og smallere A-stolper. Juryen mente også, at nye S-serie med fladt gulv giver en køreoplevelse, som nærmer sig en personbils.

Imødegår morgendagens krav
“Med den nye generation har Scania leveret en lastbil, som er et topklasse-produkt inden for det tunge lastbilsegment, og som er i stand til at imødegå ikke kun dagens, men også morgendagens krav og udfordringer i transportbranchen,” udtalte juryen.

Det danske medlem af den internationale lastbil-jury er Lastbil Magasinets tekniske redaktør, Ivan Stjernqvist. Hans 12 stemmer fordelte sig således:

Scania Next Generation – 7 points. Iveco Stralis XP/NP – 3 points. Mercedes-Benz OM 471 – 2 points.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk