Ganske vist har Scania en fabrik i Frankrig – men den nye Scania generation, som har koster 16 mia. danske kroner at udvikle, er jo i bund og grund en svensk bil.

OK – Scania ejes af VW koncernen, og det kan være forklaringen på, at det ikke er fint nok første gang at vise den største og dyreste nyhed i Scanias 125 årige historie på en pløjemark udenfor Jönköping.

Messe-start i Sverige
Her har den dog udstillings-premiere i morgen – nemlig på den store nordiske transportmesse på Elmia. Havde man holdt den nye lastbil over dåben hjemme på fabrikken i Södertälje kunne alle de fine gæster – med topchef Henrik Henriksson – også have nået frem til Elmia i god tid til den ægte premiere.

Her vil en gruppe vigtige brugere, de svenske chauffører, flokkes om deres måske næste arbejdsplads – som Scania selv siger sætter nye standarder for branchens oplevelse af ”premium”.

Det har kostet 16 mia. danske kroner at udvikle bilen over de to år, den har været undervejs. Camoufleret har den kørt 10 mio. testkilometer – og den bruger fem pct. mindre brændstof – og for ikke at glemme kunderne bliver 40.000 af dem inviteret til Södertälje for at se nærmere på bilen.

Nyt modulsystem
Med den nye modelrække udvider Scania sit udvalg og kan nu, takket være sit modulsystem, tilbyde flere produktløsninger, onlineteknologi og et omfattende udvalg af produktivitetsfremmende serviceydelser såvel som bæredygtige transportløsninger, som er tilpasset hver enkelt kundetype inden for den meget konkurrence¬prægede transportsektor.

”I dag lancerer vi ikke bare et nyt udvalg af lastbiler, men også en unik, genial ”værktøjskasse” fyldt med bæredygtige løsninger i form af produkter og serviceydelser, som Scania er den første i branchen til at kunne levere. Vi fokuserer konsekvent på vores vigtigste opgave: at forsyne vores kunder med de nødvendige værktøjer til at opnå kernesund rentabilitet i den eneste virksomhed, som virkelig betyder noget for dem, nemlig deres egen,” fortalte Henrik Henriksson her til aften.

Først eksport-biler
Produktionen af den nye lastbil starter på Scanias nyeste produktionsanlæg i Södertälje. I første omgang fokuserer man på køretøjer og serviceydelser til eksportkørsel, men yderligere valgmuligheder præsenteres løbende – ligesom flere og flere af Scanias produktionsanlæg begynder at producere den nye model.

”De umiddelbart største nyheder er selvfølgelig de nye førerhuse, men den virkelige innovation består i, at vi nu introducerer nye teknologier, serviceydelser og viden, som vil hjælpe vores kunder med at få et endnu bedre overblik over både deres omkostninger og omsætning. Det mål, som vi opstiller for vores kunder, er, at de skal være i stand til at opnå bæredygtig rentabilitet, uanset transportopgave og arbejdsforhold. Vores kunders køretøjer udgør altid en del af et større hele. Scania favner dette gennem kvalitet, tilgængelighed og en række af fysiske eller opkoblede serviceydelser. Vores nye udvalg af produkter og serviceydelser sætter nye standarder for oplevelse af ”premium” inden for lastbilsbranchen,” sagde Scania præsidenten.

I forskellige faser
Scania præsenterer sit nye program i forskellige faser med skarp fokus på forskellige kundesegmenter og efter en nøje planlagt tidsplan.

Udenfor Europa
Lanceringerne fortsætter efter den første afsløring i Europa med yderligere modeller og kombinationer – og introduktionsforløbet slutter med samtidige præsentationer på markederne uden for Europa.

Blandt de særlig bemærkelsesværdige forbedringer, som Scania introducerer, er en fem procents reduktion af brændstofforbruget opnået gennem videreudvikling af drivlinjerne og avanceret aerodynamik.

1.500 indbudte gæster
Andre introduktionskanaler er online-kommunikation, medierne og Scanias omkring 1.700 forhandlere i mere end 100 lande.

1.500 specielt indbudte gæster var inviteret til Paris her til aften. Samtidig havde Scania arrangeret en global online præsentation, hvor man kunne følge lanceringen.
I morgen går det løs i Jönköping – hvor alle kan se og røre den nye svenske verdensstjerne,

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk