Den opfylder de nyeste Euro 6 ”c” miljønormer – den MAN TGX lastbil, som vognmand Morten Skindbjerg fra Hjallerup i Nordjylland netop har fået leveret.
Udvendigt kan den kendes på ny front, der er mere lukket og virker mere færdig end forgængeren, hvor man havde direkte udsyn til kølerlamellerne.
Den nye teknik betyder en motor med bedre moment end tidligere – og lidt bedre ydelse. Samtidig er førerhuset moderniseret både inde og ude, som vi tidligere har beskrevet.
Den nye MAN, som er leveret i farven karminrød, er af type TGX 26.460 6X2/2 BLS og er udstyret med en TipMatic gearkasse med EfficientRoll.
EfficientRoll er beregnet til strækninger på landevej og motorvej, der går let ned ad bakke. Systemet sparer brændstof ved at sætte i frigear og lade lastbilen rulle frit, uden at motorens bremsevirkning nedsætter hastigheden.
Det er chaufføren, der sørger for effektiviteten i kørslen. Indsatsen bag rattet er afgørende for sikker og økonomisk køreteknik, og det kan elektroniske assistance-systemer hjælpe til med.
MAN´s Multi Media Center har et syv tommer display som indeholder stemmestyring, håndfri telefoni, Bluetooth audiostream, samt USB og AUX-tilslutning, og på den måde kan chaufføren have alt det nødvendige i hverdagen indenfor praktisk rækkevidde.
Den nye MAN er klargjort hos MAN Servicepartner Poul Asbjørn Olesen i Frederikshavn, og er leveret af salgskonsulent Morten Fanø

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk