Som den første virksomhed af sin art i lastbilbranchen begynder BESKO A/S nu uddannelser for værkstedsmedarbejdere i den tunge sektor.

BESKO A/S lagerfører på landsplan stort set alt inden for reservedele og tilbehør til lastbiler, busser, påhængs- og sættevogne.

Kursusrækken indledes 1. marts som en ny aktivitet i lastbilsbranchen  i Kolding.

Uddannelse for mekanikere

”BESKO AKADEMI,” som initiativet kaldes, er ment som kursussted for uddannelsessøgende mekanikere.

Akademiet er BESKO’s nyeste initiativ og det første hus i branchen, som tilbyder kurser og efteruddannelse til værksteder i den tunge transportsektor.

BESKO AKADEMI samler alle kurser og uddannelser under ét tag på adressen Trianglen 8 i Kolding.

Nyeste tekniske udstyr

I nyindrettede undervisningslokaler og i en moderne undervisningshal med lastbiler, trailer-chassiser og alt i det nyeste tekniske udstyr, tilbydes i akademiet korte kurser og længere tekniske uddannelsesforløb.

Akademiet huser i forvejen BESKO Teknisk Support og en kursusadministration.

”Det er en helt naturlig udvikling at BESKO A/S nu starter et nyt uddannelseshus. Vores målsætning er at være branchens mobilitetspartner, og derfor tilbyder vi vores kunder ydelser på flere fronter. Uddannelse af medarbejdere og styrkelse af værkstedernes kompetenceniveau, er en af de ydelser vores kunder og branchen efterspøger – det behov skal BESKO AKADEMI dække,” siger Kim B. Jepsen, direktør i BESKO.

Kræver ny viden

Han peger på, at transportbranchen er i en rivende teknologisk udvikling. Det går stærk, og hos BESKO kan man se, at de teknologiske spring kræver ny viden og efteruddannelse af værkstederne.

”Som lastvognsmekaniker skal du have styr på mange hestekræfter og med ny teknologi og udviklingen generelt, bliver det mere og mere nødvendigt med regelmæssig service og justering af køretøjerne i forhold til både sikkerhed og miljø,” siger Kim B. Jepsen.

Udfordringen i disse år er, at mange ældre mekanikere forlader branchen for at gå på pension – samtidig med at det kniber det med de unges lyst til at uddanne sig som lastvognsmekanikere.

Vil gøre branchen attraktiv

”Det betyder, at manglen på kvalificeret arbejdskraft på værkstederne kan mærkes. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på, og gøre branchen mere attraktiv for nye unge mekanikere, som vil videreuddanne sig og skabe sig en karriere i branchen. Vi er helt sikre på at uddannelse er til gavn for de unge, og for værkstedernes mulighed for at være konkurrencedygtige i fremtiden,” siger Kim B. Jepsen.

Akademiet satser primært på korte intensive kurser af én- til to dages varighed. I undervisningen lægges der vægt på praktiske øvelser med muligheder for at arbejde med udstyret og køretøjerne.

Stor relevans

Kurserne udvikles i samarbejde med branchens systemleverandører, så temaer og udstyr er moderne og med stor relevans for de daglige udfordringer på værkstederne.

BESKO har afdelinger i Aalborg, Aarhus, Herning, Kolding, Padborg, Odense, Greve og Næstved. Virksomheden er en del af den tyske BPW-koncerns Aftermarket Group.

Yderligere information om BESKO AKADEMI kan fås hos Kim B. Jepsen, BESKO A/S, på telefon 40448877.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk