Volvo Truck Danmark har de seneste to måneder haft en flåde på fem nye FH og FM kørende hos danske vognmænd – en uge ad gangen. De erstatter så en bil i vognmandsforretningens normale flåde.

Målet er at opnå bedst mulige brændstoføkonomi, for der er samtidig tale om en udfordring i økonomikørsel som led i Volvos internationale ”Drivers’ Fuel Challenge”-konkurrence. De deltagende chauffører og vognmænd kan gennem ugen så rådføre sig med den lokale forhandlers ”Fuel Advisor” – altså brændstof-konsulent.

De 10 bedste chauffører deltager i en dansk finale på  racerbanen Ring Knutstorp i Sverige i starten af september 2014. Vinderen af den går videre til verdensfinalen, der foregår i Gøteborg sidst i september.

Måles via Dynafleet
Forbruget måles ved hjælp af Volvos flådestyringssystem Dynafleet – på de fire størrelser, som indgår i brændstofrådgivningen Fuel Advice, nemlig fremsynethed og bremsning, motor- og gearudnyttelse, tilpasning af hastigheden samt stilstand.

Chaufføren kan løbende følge sin egen præstation ved hjælp af en iPad med den nye Dynafleet app. Sammen med detaljer som forbedring i kørte kilometer på literen og den originale lastvogns alder udregnes til sidst hver enkelt chaufførs point.

Volvo lastbilerne har under de to måneders test vist sig at have en bedre brændstoføkonomi end lastbiler fra de konkurrerende mærker, de erstatter – nemlig i præcis 92,31 pct. af tilfældene.

Overrasket vognmand
Vognmand Torben Jørgensen fra Søllested er en af deltagerne, der har kørt en uge i en Volvo FH 540 6×2 som erstatning for sin lastbil af et konkurrerende mærke.

Han troede, at han allerede kørte meget brændstoføkonomisk, og at der ikke ville være de store besparelser. Det var der dog – nemlig 22,2 pct.

”Vi lever jo i en branche, hvor kun de mest effektive overlever, så vi har konstant fokus på vores omkostninger. Jeg er faktisk ret overrasket over den mulige besparelse,” siger Torben Jørgensen.

Chaufføren gør det ikke alene
Den nye Volvo FH og FM med Euro 6 motor har i konkurrencen vist sig at have en bedre brændstoføkonomi end både konkurrenterne og de tidligere Volvo-modeller i stort set alle tilfælde.

”En del af forbedringerne skal man selvfølgelig tilskrive chaufførerne, men derudover får man det klare resultat, at de nye Volvo lastvogne med Euro 6 motorer er på toppen – også når det gælder brændstoføkonomi,” siger  Mette Nielsen, produktansvarlig hos Volvo Trucks for Fuel Advice og Dynafleet i Danmark.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk