Opel Danmark har stillet en Combo varebil til rådighed for Danmarks Hospitalsklovne, som herhjemme siden 2003 har opmuntret syge børn på hospitalerne.

En god latter kan bidrage til helbredelsen af syge børn og gøre indlæggelsen på et hospital til en lidt bedre oplevelse, end et hospitalsophold normalt er.

Hospitalsklovne blev kendt tilbage i 1971, hvor den amerikanske læge Patch Adams  begyndte at klovne for syge børn på ”The Gesundheit Institute”, som han kaldte sit eget hospital.

Humor som behandling
Det blev begyndelsen til en verdensomspændende bevægelse af læger, der begyndte at bruge humor som en del af behandling.

”Hospitalsklovnen kan lave sjov med os andre – autoriteterne – og gøre dagligdagen på hospitalet mere menneskelig og overkommelig. I samværet med hospitalsklovnen kan barnet lægge afstand til sin egen uretfærdige situation, glemme sygdom og være barn som andre børn siger direktør Kenneth Øhrberg, Danske Hospitalsklovne

23 danske hospitalsklovne
Herhjemme er der i dag 23 klovne, som er afhængige af bidrag fra fonde, virksomheder og private.

”Vi er glade for at kunne give vores lille bidrag til at hjælpe klovnene i deres arbejde, som man kun kan have sympati for, siger produktchef Bent Steen Jensen, Opel Danmark.

I 1998 blev idemanden bag bevægelsen af hospitalsklovne Patch Adams’ liv i øvrigt filmatiseret med skuespilleren Robin Williams i hovedrollen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk