Når den næste Opel Corsa i nær fremtid bliver præsenteret, bygges den ikke længere på en GM-plarform – men på en PSA-platform.

Opels nye ejere, Peugeot-Citroën (PSA), skifter hurtigere end forventet platforme fra Opel (General Motors) til PSA.

Opel har netop bekræftet overfor Reuters, at den næste Opel Corsa skal bygges til en platform fra PSA gruppen, men produktionen skal fortsat ske på GM’s fabriks i Sararossa i Spanien.

Ligget i kortene

Det har hele tiden været ligget i kortene, at GM ikke på sigt ville lade de nye ejere PSA benytte sig af GM’s teknologier – herunder platforme.

Men samarbejdet mellem de to bilmærker skal åbenbart sættes hurtigere i gang, skriver det tyske fagblad Automobilwoche.

Den hurtigere overgang til PSA platformen er dog også en økonomisk gevinst for Opel-selskabet.

Søstermodel til Berlingo/Partner

Det er kun knap to måneder siden, at PSA meldte ud, at de havde overtaget Opel og det britiske søsterselskab Vauxhall fra General Motors.

Men på det tidspunkt var det allerede meldt ud, at GM ville flytte produktionen af varebilen Combo fra Fiat/Tofas i Tyrkiet til PSA i Spanien, så bilen nok fra næste år bliver en søstermodel til PSA’s Berlingo og Partner – mod tidligere søstermodel til Fiat Doblò.

Sælger godt som gulpladebil

GM havde ved salget også forlængst indgået samarbejde med PSA om udvikling og produktion af modellerne Crossland X og Grandland X – førstnævnte søstermodel til Citroën C3 Picasso afløseren (kaldet Citroën Aircross) og sidstnævnte søstermodel til Peugeot 3008.

Der blev i fjor solgt 140 gulplade-udgaver af Opel Corsa i Danmark.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk