Opel har netop løftet sløret for den kommende Corsa-udgave, der får debut ved biludstillingen i Paris til oktober – og med en pæn succes herhjemme gennem årene som gulpladebil, ventes den nye udgave at kunne få endnu bedre tag i erhvervslivet. Herhjemme lander den i begyndelsen af 2015.  

Corsa har siden den første udgave så dagens lys i 1982 været en populær familiebil – og med svingende salg også som Van. I 2011 således 107 biler og 45 stk. i 2012. Priserne for Van-udgaverne er attraktive – fra 60.223 kroner plus moms.

Corsa er crashtestet hos Dahl Engineering i Thisted – så den har fabrikken blå stempel, når det gælder sikkerhed. Også i den ombyggede Van.

Efter A,B, C og D kommer E
Efter første A-generation i 1982 kom B-modellen i 1993, C-modellen i 2000 og D-modellen i 2006. Det vandt titlen Årets Bil i Danmark for 2007 – og det løftede salget betragteligt.

Corsa sælges i hele verden – med forskellige emblemer så som Opel, Vauxhall og Chevrolet. Bl.a. i Sydamerika og Afrika fås den som pick-up.

Nu kommer så E-modellen, femte udgave. Og det vil givet øge salget – for ni år er mange år med den samme udgave.

Gode køreegenskaber vigtigt
Ambitionen for Opel har været at hæve standarden for køreegenskaber, motor og gearkassen i den lille klasse. Corsa kommer bl.a. med en helt nyudviklet Opel motor på 1,0 liter i kombination med en nyudviklet seks trins gearkasse, ny undervogn, hvor alle komponenter er udviklet specielt til den nye Corsa, og forbedret styretøj.

Kabinen er  nydesignet og listen over muligt udstyr omfatter Opels Intellilink system, der sikrer kommunikationsforbindelse til brugernes mobiltelefon via Bluetooth og mulighed for meget billig navigation i kombination med mobiltelefonen.

Det udvendige design er tro mod Opels nyeste designlinje med LED kørelys formet som en boomerang og samme boomerang form går igen i en profil langs siden af bilen som på Insignia.

Teknik-nyheder
Den nye 1.0 ECOTEC Direct Injection turbobenzinmotor vil kunne fås med valgmulighed mellem 90 og 115 hk begge med et drejningsmoment på 170 Nm ved 1800 omdrejninger i minuttet.

Motoren opfylder den nyeste Euro 6 emissionsnorm. Det samme gælder en ny 1,4 liters turbobenzinmotor på 100 hk med 200 Nm drejningsmoment og to benzinmotorer uden turbo på 1,2 og 1,4 liter. 1,3 CDTI-motoren er opgraderet og tilpasset Euro 6 normen og findes til den nye Corsa med enten 75 hk eller 95 hk.

For første gang kan Corsa leveres med bi-xenon forlygter og sikkerhedspakken kan udbygges med Side Blind Spot Alert, Opel Eye front kamera med skiltegenkendelse, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication og Forward Collision Warning. Advarslen mod risiko for påkørsel af forankørende bil kommer i form af et rødt lys, der projekteres op på bilens forrude.

.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk