Nu skal man selv lakere- eller foliere sin Opel Vivaro, hvis der skal farver på kofangerne, for den fås fremover kun i én udgave.

Meget enkel. Sådan er Opels tankegang nemlig, når det handler om den seneste Vivaro varebils-model. Derfor er det slut med karosserifarvede spejle og kofangere. Der er fremover kun én udstyrsudgave: basis.

Til gengæld har man så sørget for at gøre en stor del af ekstraudstyret til standardudstyr inden døre – bl.a. motorvarmer og aircondition.

Mere udstyr – ikke nødbremse

Opel kalder bilen Edition Plus, og den afløser alle øvrige Vivaro versioner. Chaufføren kan glæde sig over navigation, DAB radio, aircondition, fartpilot, bakkamera, parkeringssensor, regnsensor og motorvarmer.

Sikkerhedsudstyret omfatter esc stabilitetskontrol, antispin-system, hill start assist og trailer-stabilitets kontrol (ved fabriksmonteret anhængertræk).

Nødbremsesystem med Citybrake, fodgængergodkendelse og skiltegenkendelse samt ACC Aktiv fartpilot fås ikke.  Ved test i den uvildige EuroNCAP i 2015 fik Trafic/Vivaro kun tre stjerner netop fordi, der ikke var nødbremsesystem.

Ganske få varebilsproducenter tilbyder i øvrigt nødbremsesystem som standardudstyr – og så kun i enkelte af deres modeller. P.t. er det de større  VW Crafter- og MAN TGE søstermodeller.

Samarbejde med Renault-Nissan

Opel- og Vauxhall Vivaro bygges primært på en stor varebilsfabrik i Luton i England, mens enkelte versioner kommer fra Renaults Sandouville-fabrik i Frankrig.

Vivaro er udviklet i samarbejde med Renault-Nissan Alliancen, som har deres Trafic-, og NV300 modeller. Desuden bygges i Frankrig også søstermodellen Fiat Talento.

Renault Trafic og Opel Vivaro blev kåret til Årets Varebil i Danmark i 2015. De første Trafic/Vivaro vandt prisen Van of the Year i 2002.

Kundekrav til udstyr

Opel har set en øget interesse fra kunderne i at vælge komfortudstyr, som kendes fra personbiler – og ved at gøre dette udstyr standard, kan man sænke prisen på udstyret.

Listepriserne for Opel Vivaro Edition Plus begynder ved 197.800 kr. plus moms og
topper ved 228.500 kr. plus moms for en 145 hk BiTurbo.

Opel Vivaro Edition Plus kan også leases på en 48 måneders aftale til 1.650 kr. pr. måned inklusive finansiering og service eller i 36 måneder til 1.695 kr. pr. måned.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk