De næste fire år dukker der fire nye Crossover og SUV modeller op fra Opel – alle med betegnelsen ”X”. Alle vil blive tilbudt som gulpladebiler i Danmark.

Vi fortalte tidligere om nogle af Opels planer med disse biler i forbindelse med en snak med Opels SUV produktchef Thomas Benkner på biludstillingen i Genève.

Her viste Opel den nye Mokka ”X” og den produktionsklare Adam Rocks. Tæt på præsentationen er en ny Meriva, der skulle dukke op allerede i 2017 med endnu højere siddeposition.

Utilfreds med Peugeot-udgave
Til det tyske fagblad Automobilwoche fortæller Opel-chef Karl-Thomas Neumann, at man oprindeligt havde lagt en Meriva X i hænderne på Peugeots designere, men den så ikke så pæn ud – ifølge Neumann – der tiltrådte i 2013 og da straks lagde nye strategier. 

Så planerne med Meriva er ændret, men om Peugeot fortsat er med på projektet vides ikke. Spionfotos viser bl.a. en bil fra Opel i samme størrelse – uden de såkaldte selvmordsdøre.

Ny Zafira Crossover
Det skulle også være Peugeot, som man samarbejder med i forbindelse med en ny Zafira, der nu skifter fra MPV til Crossover – ifølge rygter i samspil med en ny Peugeot 5008 med produktion på Sochaux-fabrikken i Frankrig. Men inden da skulle komme et allerede planlagt facelift af Zafira.
Måske allerede sidst på året ifølge det tyske fagblad.

SUV-bølgen vil Neumann også med på – og det skulle blive en større bil, der bygges på samme arkitektur som Insignia.

Hybrid – måske senere
Når det gælder alternativ energi som hybridbiler tror Opel ikke på det i den nærmeste fremtid. Det er for dyrt – og folk vil ikke betale prisen. Neumann satser på at videreudvikle de nye og meget roste Opels forbrændingsmotorer med fokus på lavere emissioner og forbrug.

En hybrid-udgave vil måske senere dukke op hos Opel i form af en stor SUV – i kombination med firehjulstræk – og hybridteknik for at holde et lavt forbrug. Det er med i Neumann’s overvejelser – ifølge Automobilwoche.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk