Den 31-årige Lars Søndergaard fra Tørring vandt i weekenden Scanias regionale Young European Truck Driver chaufførkonkurrence foran den 24-årige Kasper Nielsen fra Randers.

Det skete på Scania-anlægget i Aarhus, hvor de to lastbilchauffører satte tykte streger under deres faglige kompetancer og satte samtidig konkurrenterne til vægs.

Med 2,81 km/l på den krævende rute kørte Lars Søndergaard med et Scania R 410 sættevognstræk på i alt 40 tons vogntogsvægt mere end 15 procent længere på literen end sin nærmeste konkurrent.

Nok til sejren
I kombination med Top 3-placeringer i henholdsvis. teoriprøve og manøvrekørsel var det mere end nok til sejren.

 Lars Søndergaard har netop etableret sig som selvstændig vognmand ved at overtage Aale Vognmandsforrening, hvor han bl.a. kører distributionskørsel samt med korn og foderstoffer til mink.

Med de gode takter i Scanias chaufførkonkurrence er der ingen tvivl om, at han nok skal klare sig som selvstændig vognmand i en ellers barsk branche!

Bedste manøvrekørsel
Nummer to blev Kasper Nielsen, der med over 7.600 point af 8.200 mulige kørte den hidtil bedste manøvrekørsel i årets udgave af Young European Truck Driver. Sammen med gode placeringer i både økonomikørsel og teori rakte det til en samlet anden-plads.

Kasper Nielsen er trods sine kun 24 år en erfaren chauffør. Han står midt i et jobskifte til Thor Trans i Randers, hvor han skal køre distributionskørsel med bl.a. møbler.

Lars Søndergaard og Kasper Nielsen har nu kvalificeret sig til den danske finale og muligheden for videre avancement i konkurrencen.

Tre ud af fire semi-finaler
I alt 10 lastbilchauffører havde kvalificeret sig til den regionale konkurrence i Aarhus via en online teoriprøve i bl.a. færdselsregler, lastbilteknik, lastsikring og køre-/hviletidsregler. I Aarhus blev deltagerne stillet over for endnu en teoriprøve samt både præcisionskørsel på en udfordrende manøvrebane og økonomikørsel i normal trafik.

Med konkurrencen i Aarhus har Scania nu afviklet tre regionale runder i årets Young European Truck Driver chaufførkonkurrence. Den 14. juni køres den fjerde og sidste hos autoriseret Scania-forhandler Nyscan A/S i Køge, og derefter venter den danske finale, der afvikles på Ishøj Truck Show i slutningen af august.

Vinderen af den danske finale kvalificerer sig til den europæiske finale mod de bedste chauffører fra de øvrige 24 deltagende lande, hvor 1. præmien er en fabriks ny Scania til en værdi af tre kvart million kroner.

Faktaboks

•Scanias Young European Truck Driver er en international konkurrence for lastbilchauffører på op til 35 år. Den arrangeres af den svenske lastbilproducent Scania i samarbejde med EU-Kommissionen og afvikles i 25 europæiske lande.

• Scania ønsker med konkurrencen at sætte fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil.

• Scania Young European Truck Driver 2014 afvikles i Danmark i samarbejde med bl.a. dækproducenten Michelin, vognmandsorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull, kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk