Hen over sommeren introduceres C4 Picasso og Grand C4 Picasso i en opdateret tredje udgave med en re-styling af fronten – og nye muligheder for at personliggøre bilen med valget mellem flere typer interiør.

Anden generation af C4 Picasso og Grand C4 Picasso blev lanceret i 2013, og den er blevet en gedigen succes med et salg på over 300.000 styk på verdensplan.

Fra Picasso til Cactus
Tidligere solgte de to franske MPV biler godt på gule nummerplader – men det salg er gennem især 2015 flyttet over til C4 Cactus. I årets første fire måneder er C4 Cactus salget som Van dog halveret fra 435- til 222 enheder i de første fire måneder.

Til gengæld er salget af C4 Grand Picasso kommet lidt igen – med en stigning på beskedne 24 enheder mod 17 i fjor. Omvendt er C4 Picasso ikke imponerende med seks solgte enheder mod 12 i samme periode året før.

Sikkerhed kan øge interesse
Men de opdaterede udgaver burde øge interessen for Van-udgaverne af de to Picasso biler – ikke mindst, når det gælder sikkerhedssystemer som nødbremse og linjevogter – og håndfri betjening af bagklappen.

Nyt er nemlig ”Håndfri åbning af bagklappen”, som fungerer ved en bevægelse med foden ind under bagkofangeren. Og så byder C4 Picasso-bilerne også på nye optioner som bl.a. skiltegenkendelse, linjevogter, alarm for trafikanter i den blinde vinkel samt nødbremsesystem og træthedsalarm.    

Nyt motorvalg
Motorerne består fortsat af PureTech benzinmotorer og BlueHDi dieselmotorer. Ny i programmet er PureTech 130 S&S (stop og start) EAT6 med seneste generation 6-trins automatgear. C4 Picasso og Grand C4 Picasso er fortsat bygget på PSA koncernens EMP2 platformen.

Den digitale instrumentering er let at bruge. Instrumentbordet er fortsat bygget op om to skærme i midten: en touchscreen på syv tommer og en 12 tommer skærm. I den nye udgave er syv tommer skærmen forbedret, så reaktionstiden forkortes og der bydes på nye internetydelser.  Samtidig er den 12 tommer HD skærmen gjort mere læsbar og mere fleksibel i brug.

De nye udgaver af C4 Picasso og Grand C4 Picasso forventes til Danmark efter sommerferien. Det er endnu for tidligt at oplyse modelprogram og priser.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk