Forligskredsen bag ”En grøn transportpolitik -”  Socialdemokraterne, Radikale, SF, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative, har i dag indgået en transportaftale om 130 mio. kr. til nye initiativer til fremme af energieffektive transportløsninger, støjbekæmpelse og trafiksikkerhed.

Med aftalen udmøntes tre puljer i regi af aftalen om en grøn transportpolitik: Pulje til energieffektive transportløsninger, Pulje til støjbekæmpelse og Årets trafiksikkerhedsbyer 2014 under Pulje til bedre trafiksikkerhed.

Alternative drivmidler
De projekter, der er givet støtte til i dag, vil bringe viden og erfaringer med bl.a. brugen af alternative drivmidler som gas og energieffektive køretøjer – bl.a. elbiler samt fremme af energirigtig transportadfærd indenfor bl.a. godstransporten.  

– Jeg er tilfreds med, at vi med aftalen i dag er blevet enige om at udmønte midler til initiativer, der skal bidrage til at gøre transporten grønnere, samt sikre mindre støj og bedre trafiksikkerhed. Vi har besluttet at udmønte 48 mio. kr. til mere energieffektive transportløsninger. Som transportminiser er det for mig helt afgørende, at vi får nedbragt CO2-udledningen i transportsektoren, siger transportminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Støjreduktion
Et andet vigtigt element i aftalen er nedbringelse af støj. Med flere midler til støjbekæmpelse bliver støjen reduceret på en lang række strækninger.

– Herudover er vi blevet enige om at udpege Esbjerg og Aalborg til årets trafiksikkerhedsbyer 2014. Vi har fået mange gode ansøgninger rundt omkring fra landets kommuner, og således også fra Esbjerg og Aalborg, der begge havde spændende bud på, hvordan vi kan forbedre trafiksikkerheden for de mange danskere, siger Pia Olsen Dyhr.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk