Det er kun en lille detalje, men vigtig at holde øje med. I hvert fald har VW fabrikken gennem løbende kvalitetskontrol fundet en defekt på en brændstofslange på nogle Amarok pick-up køretøjer, så derfor er 239.000 Amarok på verdensplan indkaldt til en kontrol på værkstedet.

Herhjemme drejer det sig dok kun om 315 biler, der alle er produceret frem til juni 2013. Det handler både om Amarok, der er produceret på den argentinske Pacheco fabrik og på fabrikken i Hannover i Tyskland.

En udbedring af fejlen tager mellem en halv og en hel time at udbedre.

Med 2-liter dieselmotor
Alle bilerne er biler med 2-liter TDI motorer, der muligvis har en defekt brændstofslange – og for at undgå at brændstofslangen beskadiges, indsætter mekanikeren en slidbeskyttelse det pågældende sted. Reparationen er gratis at få udført. Det er af tekniske årsager SKAT, der sender brevet til forbrugerne om indkaldelsen.

For fabrikken handler det dog ikke kun om problemer med Amarok. Ifølge tidsskriftet Automobilwoche handler det på verdensplan om indkaldelse af samlet 2,6 mio. biler, der skal ses efter – og så mange biler, der skal tjekkes, er ifølge tidsskiftet formentlig det største antal for VW koncernen.

Tiguan og DSG-gearkasser
Det drejer sig bl.a. om 800.000 Tiguan modeller, der skal have efterset en sikring til lygteføringen – hvor lyset til tider kan svigte. Bilerne er produceret fra 2008 til midt i 2011.

Samtidig er der indkaldt 1,6 mio. biler med DSG dobbeltkoblings-gearkasse, hvor den syntetiske olie bl.a. skal skiftes. VW har allerede haft en del problemer med den ellers avancerede gearkasse, bl.a. i Kina – og samlet har DSG problemer ikke været billige for den tyske bilgigant – ifølge Automobilwoche.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk