Den 26-årige lastbilchauffør Simon Helbo Nielsen fra Allingåbro på Djursland vandt i weekenden den anden regionale runde i Scanias chaufførkonkurrence Young European Truck Driver 2014.

Det skete hos aut. Scania-forhandler Im. Stiholt A/S i Aalborg, hvor deltagerne dystede i at køre så trafiksikkert og brændstoføkonomisk med lastbil som muligt.

Simon Helbo Nielsen har i syv år kørt for Post Danmark i Aarhus med bl.a. 25 meter lange modulvogn-tog mellem Post Danmarks terminaler. Han vandt foran den 29-årige Ingvardt Bødker fra Randers, der til hverdag kører med levende grise hos Jysk Svinetransport.

10 chauffører i finalen
I alt 10 lastbilchauffører havde kvalificeret sig til konkurrencen via en online teoriprøve i bl.a. færdselsregler, lastbilteknik, lastsikring og køre-/hviletidsregler. Etter og toer i foinalen
Som nummer et og to i konkurrencen i Aalborg har Simon Helbo Nielsen og Ingvardt Bødker sikret sig deltagelse i finalen i den danske del af Young European Truck Driver. Til august mødes de otte bedste chauffører fra de i alt fire regionale konkurrencer, der afvikles hos de danske forhandlere.

Vinderen af den danske finale kvalificerer sig til den europæiske finale mod vindere fra de 24 øvrige europæiske deltagerlande.

På europæisk plan forventer Scania op imod 20.000 deltagere i konkurrencen om en fabriksny Scania lastbil til en værdi af kr. 750.000 i 1. præmie.

Faktaboks:
•    Scanias Young European Truck Driver er en international konkurrence for lastbilchauffører på op til 35 år.
•    Konkurrencen arrangeres af den svenske lastbilproducent Scania i samarbejde med EU-Kommissionen og afvikles parallelt i 25 europæiske lande.
•    Scania ønsker med konkurrencen at sætte fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil.
•    Scania Young European Truck Driver 2014 afvikles i Danmark i samarbejde med bl.a. dækproducenten Michelin, vognmandsorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull, kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk