Af Finn Bruun

FN internationale søfartsorgan, IMO, giver DFDS-kaptajn Andreas Kristensen og besætningen på DFDS’s fragtskib Britannia Seaways prisen ”2014 IMO Award for Exceptional Bravery at Sea” for deres heroiske håndtering af en alvorlig brand til søs den 16. november i fjor.

Skibet brød i brand lørdag den 16. november 2013, mens det sejlede med militært udstyr og farligt gods langs den norske kyst.

Det var en omfattende brand med 30 meter høje flammer, ekstrem varme og eksplosioner.

Takket være kaptajnen og besætningens professionelle og heltemodige indsats lykkedes det at få branden under kontrol. Ingen af de 32 personer om bord – 20 besætningsmedlemmer og 12 norske soldater – kom til skade. Samtidig blev en større forurening afværget.

Indstillet af Danmark
Det er Danmark, der har indstillet besætningen til prisen. I indstillingen fremhæves bl.a., at kaptajn, Andreas Kristensen, og hans besætning udviste stort mod og godt sømandsskab, da de, med fare for egne liv, bekæmpede branden.

“Jeg vil først og fremmest ønske kaptajn Andreas Kristensen og hele besætningen på Britannia Seaways stort tillykke. Prisen er en fornem anerkendelse af besætningens enestående indsats. Der er ikke tvivl om, at indsatsen under branden var langt ud over, hvad man kunne forvente af dem ikke mindst i forhold til den betydelige fare, de stod overfor, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Førsteklasses sømandskab
DFDS betegner den enestående indsats som formidabel og fastslår, hvor vigtigt det er at træne brandbekæmpelse ombord og hvor stor en forskel førsteklasses sømandskab kan gøre. Skibet søgte læ bag nogle øer nær kysten og fik senere hjælp til den endelige slukning af et norsk brandbekæmpelsesskib.

I øvrigt har kaptajn Andreas Kristensen også tidligere udmærket sig ved en redning af en unge kvinde, som faldt overbord fra King Seaways på vej fra Newcastle til Holland.

 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk