Amerikanerne er ved at vænne sig til europæisk islæt på varebil-fronten. Nyeste tilbud er Ram ProMaster, som er en amerikansk udgave af Fiat Ducato – og dermed endnu et bevis på, at Fiat har overtaget Chrysler-koncernen efter Daimler.

Fiat 500 Abarth kører allerede med stor succes ”over there” – men nu følger de tunge drenge efter.

Ram kendt for pick-up’s
Ram ProMaster blivr det første eksempel på et samarbejde mellem Fiat Pofessional og Chryslers kommercielle brand Ram, som i Europa er mest kendt for sine heftige pick-up modeller.

Chrysler har da også gjort frontdesignet lidt barskere, når man ser på kofanger-lay-out, kølergrill og lygte-design. Interiøret er også gennemarbejdet af amerikanerne. Ram Promaster vil kunne fås i 13 forskellige udgaver.

V6 benzinmotor
Amerikanerne skal dog nu lære, at verdens bedste varebiler er udviklet i Europa – men selv om Fiat også tilbyder den amerikanske udgave af Ducato med 4-cylindret, 3-liters dieselmaskine med 174 hk og et moment på 250 Nm ved 1.400 omdrejninger – så vil de kære amerikanere altså have mulighed for stadig at vælge en god benzin-V6’er fra producenten Pentastar med 280 hk og et moment på 295 Nm ved 1,400 omdrejninger.

Bygges i Mexico
Fra tredje kvartal i år skal bilen produceres på Chryslers Santillo i Mexico. Bortset fra den ekstra V6-motor og en anden kølergrille med Ram-logo, er bilen som vi kender den herhjemme med forhjulstræk. Der er stadig cirka 2,5 tons trailervægt.

Den vil dog blive solgt med 6-trins automatiseret gearkasse – og spændende er også den 5 års fabriksgaranti.

For at kunne det, så sendes den nye varebil på en langt række udholdenhedstest på det amerikanske kontinent – vejene derovre er nok lidt grovere end i Europa. Derfor har man også sat bl.a. esc stabilitets-kontrol på bilen som standard.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk