Forsvarets Materiel- & Indkøbsstyrelse (FMI) har efter en fire år lang proces med test af flere forskellige lastbilmærker – ikke mindst sammen med de kommende brugere – samt endelig blåstempling af aftalen af regeringen valgt Scania til fremtidig partner.

FMI havde forleden derfor valgt at fejre aftalen med Scania – og en række af de involverede personer i projektet, som startede med en tender helt tilbage i 2013, blev derfor inviteret til FMI’s hovedkontor i Ballerup.

Detaljer om produktionen

”Det har været en lang proces, men det har også været en lærerig, positiv og meget udviklende proces. Gennem hele forløbet har Scania vist sig at være en professionel partner, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet,” fortæller brigadegeneral Anders Mærkedahl Pedersen.

Projektet går nu ind i en ny fase. Planlægningen af de endelige detaljer omkring produktionen og implementeringen af de første 300 lastbiler i Forsvaret er i gang, og det forventes at de første lastbiler kan leveres i løbet af andet kvartal næste år.

Stor fleksibilitet

FMI valgte bl.a. Scanias på grund af bilernes modulsystem, som betyder, at Forsvaret kan løse såvel logistik som operationelle opgaver baseret på samme produktplatform. Dette giver stor fleksibilitet og optimerer den samlede investering.

”Scania giver mange muligheder, der er for at opbygge en Scania til brugernes behov,” siger projektleder Henrik Tarris.

Med til fejre begivenheden hos FMI – og som poserede for fotografen foran én af de nyeste Scania lastbiler – var bl.a. Scania Danmarks adm. direktør Janko van der Baan, brigadegeneral Anders Mærkedahl Pedersen, generalløjtnant og direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Flemming Lentfer og Executive Vice President for Scania, CV Mathias Carlbaum

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk