Det er dyrt at bygge en ny varebil fra bunden – så Fiat Professional har indgået aftale om at få bygget en varebil, baseret på Renault platform – med design fra Fiat selv.

Der siges ikke noget om, hvilken størrelse varebil, det drejer sig om – men i 2016 stopper samarbejdet mellem Fiat og Peugeot/Citroën (PSA), når det gælder mellemklasse varebiler.

Fiat vil herefter ikke få bygget deres Scudo mellemklasse varebil hos PSA på deres fabrik i Valenciennes i Nordfrankrig, hvor der fortsat vil blive bygget Peugeot Expert og Citroën Jumpy – samt Toyota Proace.

Måske på basis af Trafic
Renault bygger i nogenlunde samme klasse deres Renault Trafic foruden GM’s Opel og Vauxhall Vivaro – mens Nissan senere i år vil løfte sløret for en ny NV300 som afløser for deres Primastar – men nu med helt eget design (DNA).

Der kan måske også være tale om en platform fra den mindre Kangoo – men har har Fiat i samme klasse deres Doblò, som ventes fornyet i år – med premiere på IAA messen i september.

Den nye varebil, som Renault skal bygge, er klar i andet kvartal 2016. Præcis, når aftalen med PSA udløber.

Samarbejdet mellem Fiat og PSA om de større varebiler (Ducato, Boxer og Jumper) skulle fortsætte fremover. En helt ny fælles bil er netop præsenteret i hele Europa.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk