Om to måneder er bilen historie – men på Transportmessen i Fredericia i denne weekend er den samlingspunktet, for Renault Trucks er eneste lastbilimportør.

Det er Renault Premium med den økonomiske Optifuel teknk, så bilens motor miljømæssigt er EEV, videreudviklingen af Euro5.

Men ved årsskiftet bliver Euro6 normen lovbefalet. Så er det slut med at bygge Euro5 biler. Men Premium Road vil aldrig komme som Eur06 – for om cirka to måneder viser Renault afløseren af bilen, som fortsat hedder RX11.

Magnums afløser
Det sker på transportmessen i Lyon, hvor også afløseren for den legendariske Magnum vil se dagens lys. Den kaldes lige nu RX13.

Der tales allerede om – efter flere spionfotos er offentliggjort – at den bygges over den nye Volvo FH model – men med en anden skal.

Modsat Volvo vil førerhuset komme i to størrelser til afløsning af henholdsvis Premium Road og Magnum. Sidstnævnte bliver højere med fire trin i stedet for tre i RX11 – den store får fladt gulv.

Leveres fra september
”Vi kan allerede afgive ordrer midt i juni – til levering i september. Produktionen er kun 12 uger, siger Claus Rieland, Renault Trucks.

Motorudvalget til RX11 bliver på 5- og 8 liter, som afløser de tyske Deutz motorer, som bl.a. ligger i FL og FE. Volvo Powertrain i Lyon skal bygge dem fremover.

Samtidig forventer man, at de øvrige modeller bliver facelifted – det vil sige Midlum, Premium Distribution samt Lander får Renaults nye DNA, som indgår i den nye designfamilie. Her er tale om en mere aggressiv designstil.

Mere komfortabel kørsel
”Nok er det Volvo Powertrain, der bygger motorerne, men den tekniske styring sikrer allerede i de nuværende modeller en mere komfortabel kørsel end i en Volvo, siger Claus Rieland.

Renault stand har i Fredericia i øvrigt i alt to Premium modeller samt flere Master udgaver udstillet.

Fiat og Iveco
Der er god plads på gulvet i Fredericia, men ud over Renault, må folk kikke langt efter nye lastbiler.

Der er dog nogle kundebiler samt en Iveco-stand, stillet op af bilforretningen Bache i Sønderjylland – på varebil-scenen er der desuden Fiat Professional fra den lokale fohandler AT Auto med en vifte af modeller.

Dertil kommer en udstilling af trailere fra Lastas – ligesom Skat har en stand.
                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk