Nordania Leasing, ét af de største leasingselskaber i Danmark – og en del af Danske Bank koncernen – har siden 2009 offentliggjort, hvilke varebiler og personbiler, der er de mest leasede i Nordania.

Leasing er jo ofte et tegn på, hvilke importører og forhandlere, der har de rigtige priser at tilbyde.

Listen for første halvår i år er netop offentliggjort – og der er virkelig tale om omrokering i geledderne.

Vinderen og højdespringeren

Det gælder dog ikke, når det handler om førstepladsen – den placering har Ford Transit Custom indtaget siden 2017 – og Custom indtog iøvrigt henholdsvis en fjerde- og tredjeplads de to år forud, mens forgængeren Transit indtog førstepladsen ydermere fra 2011 til 2014.

Tilbage til i år. Så er det mest iøjnefaldende, at MAN TGE fra en niendeplads i 2019 i året første seks måneder i år er spurtet frem til en tredjeplads. Det er jo både el- og dieseludgaver, som er populære.

Derimod er søstermodellen Volkswagen Crafter slet ikke med på listen.

Caddy og T-Cross Van

Volkswagen Transporter er samtidig faldet fra en femte- til en syvendeplads – men Caddy-modellen er rykket fra en tredje- til en andenplads.

Det hænger måske sammen med, at en ny Caddy er lige på trapperne – og så kunne restoplaget af den nuværende model være tilbudt til en god pris.

En spændende information er i øvrigt, at den helt nye Volkswagen T-Cross i Van udgave er rykket ind på listen – som nummer 10.

Op- og nedture

Nummer fire på listen er Ford Transit 2 tons, som i 2019 lå på en syvendeplads. Den mindre Transit Connect er dog faldet fra en sjetteplads til en ottendeplads.

Renault Master og Trafic indtager i første halvår i år femte- og sjettepladsen. I hele 2019 lå de nummer to og tre. Ny på listen er Renault Kadjar Van på niendepladsen.

To biler er ikke at finde på listen for første halvår – det er Mercedes-Benz Sprinter og Peugeot Partner, der i 2019 indtog henholdsvis ottende- og tiendepladsen.

Nordanias personbilslisten

Ser man på Nordania Leasings personbilsliste, så toppes den af Volvo 60-serie (især V60) efterfulgt af to Mercedes-Benz modeller – C-klasse og GLB. Sidstnævnte er også populær som Van i øvrigt.

Det gælder også to andre personbiler på listen for første halvår – Volkswagen Touran og Volvo XC60, som er nummer seks- og syv på listen. Touran lå som nummer ni i 2019. XC60 som nummer seks.

Volkswagen Passat beholder sin fjerdeplads fra 2019 – mens nummer tre i 2019, Mercedes-Benz e-klasse er røget helt ud af listen for første halvår i år. Det gælder også nummer syv og nummer 10 i 2019 – Renault Grand Scenic og den tidligere supersælger, Ford Mondeo.

Ny på listen er Skoda med Superb på femtepladsen og Octavia på tiendepladsen. Ny er også Audi A6 som nummer ni. BMW 3-serie er rykket frem fra ottende- til sjettepladsen.

Bilmodeller forsvinder

Når man ser på listerne fra Nordania Leasing – som har været opgjort siden 2009, så ser man, hvordan bilmodeller kommer og går.

Fra Van listen f.eks. Opel Meriva- og Zafira Flexivan samt Ford C-MAX Van – og fra personbilslisten modeller som Honda Accord, Toyota Avensis og Citroën C5. Nye tider – nye biler.

Men eller ser man modeller forsvinde for igen at vende tilbage – nok et spørgsmål om prisudvikling og naturligvis mode.

Ikke som DBI’s tal

På varebilslisten kikker vi bl.a. forgæves efter en Mercedes-Benz Vito, en Citroën Jumpy og en Fiat Ducato – og fra personbilslisten Nissan Qashqai, Opel Insignia og Ford Focus.

Sammenligner man med slagstallene fra De Danske Bilimportører, er der heller ikke 100 procent sammenfald. Med undtagelse af selvfølgelig Ford Transit Custom.

Men generelt er der tale om større personbiler – og ikke de små biler, som storsælger som privatbiler som f.eks. Peugeot 208 og Toyota Aygo – og heller ingen elbiler så som Tesla 3.

De mest leasede varebiler hos Nordania Leasing i første halvdel af 2019:

Ford Transit Custom.
VW Caddy.
MAN TGE.
Ford Transit 2 tons.
Renault Master.
Renault Trafic.
VW Transporter.
Ford Transit Connect.
Renault Kadjar Van.
VW T-Cross.

De mest leasede personbiler hos Nordania Leasing i første halvdel af 2019:

Volvo 60-serie.
Mercedes-Benz C-klasse.
Mercedes-Benz GLB.
VW Passat.
Skoda Superb.
BMW 3-serie.
VW Touran.
Volvo XC60.
Audi A6.
Skoda Octavia.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk