Det er ikke alle, der ved, hvor stor en trailer eller campingvogn, bilen eller varebilen må trække.

Det har FDM nu rådet bod på med en ny beregningstabel, som man finder på www.FDM.dk/trailer-og-campingvogn.

Der er mange forhold, som spiller ind – dels chaufførens kørekort, og hvornår det er erhvervet, dels køretøjets og trailerens totalvægte.
 
Mange og komplicerede regler
”Vi ved, at mange er i tvivl om, hvor stor og tung en trailer eller campingvogn de må trække. Det skyldes først og fremmest, at der er tale om ganske mange og komplicerede regler for lovlig kørsel med anhænger. At der samtidig gælder forskellige regler, afhængig af om man har taget sit kørekort før eller efter 1. maj 2009, gør det ikke nemmere,” siger advokat i FDM Casper Schad.

Den nye beregner fra FDM fungerer ved, at man indtaster oplysninger om dels ens kørekort, dels køretøjernes vægtgrænser – hvorefter den giver et klart svar på, om man lovligt må føre den ønskede kombination af køretøjer i Danmark og i udlandet.

Risikerer store bøder
”Det er af flere grunde vigtigt at overholde reglerne. Dels risikerer man ganske store bøder, hvis man trækker større anhænger, end reglerne berettiger til. Dels kan overvægt forringe bilens køreegenskaber markant og dermed skabe farlige situationer i trafikken. Men med FDMs nye trailer- og campingvognsberegner er det nu nemt at få svar på, om man holder sig indenfor reglerne,” siger Casper Schad.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk