DAF Trucks Danmark og Iveco Danmark tilslutter sig nu udstillerlisten på Transport 2015, som finder sted fra 19.- til 22. marts i MCH Messecenter Herning.

På listen har de selskab af Volvo Trucks, Renault Trucks, Mercedes-Benz Trucks og MAN Truck & Bus samt flere end 200 andre udstillere.

Scania bliver et savn
Af de store lastbilimportører mangler dog svenske Scania. For ser man på bestanden af lastbiler på de danske veje, var der med udgangen af 2013  9.991 Scania lastbiler – kun overgået af Volvo med 10.374 lastbiler ifølge De Danske Bilimportører.

De er 3.000 lastbiler flere end nummer tre på listen, Mercedes-Benz. Scania entusiaster kan dog gå til opbyggernes stande, som traditionen tro vil have mange Scania stående.

ESA og Lastas viser DAF
”I tæt samarbejde med de to danske salgsforhandlere, ESA og Lastas, samt en række serviceforhandlere vil vi vise vores stærke produktprogram til såvel nuværende som potentielle kunder. Vi glæder os over at være tilbage på messen,” siger Rita M. Hansen, ansvarlig for marketing hos DAF Trucks Danmark.

Med seks lastbilimportører på udstillerlisten til transportmessen, kan de besøgende se frem til et bredt udvalg af lastbiler – men for Iveco Danmark er det ikke kun lastbilerne, der er i centrum.

Årets europæiske varebil
Med titlen som Van of the Year garanterer administrerende direktør Lars Beck, Iveco Danmark, at der også vil være fokus på varebilerne.

”Vi glæder os til at vise Daily, som er årets varebil i Europa, og vi har også to Danmarks-premierer med – en ny Hi-Matic 8-trins automatgearkasse i en 3,5 ton bybil-version samt den ”lette lastbil” udgave af Daily i en 7,2 ton-version,” siger Lars Beck.

Iveco med Stralis FEP
På messen vil Iveco tilige præsentere de nye Stralis FEP modeller, der med  nye brændstofoptimerede motorer reducerer brændstofforbruget yderligere med et par procent.

”Vi glæder os til at vise, hvorfor så mange nye kunder valgte en Stralis i 2014. Rygtet har bredt sig om, at Stralis præsterer virkelig godt på brændstof i Euro 6 versionen. Den er nem at køre, har en god vejføling, et lavt støjniveau og masser af indvendig plads,” siger Lars Beck.

Ni udstillingshaller er i brug til Transport 2015, og udover last- og varebilerne er udstillerfeltet repræsenteret af trailere, opbygninger, kraner, renovation, tilbehør og serviceydelser. Herudover byder aktivitetsprogrammet på nye aktiviteter så som ”Årets Opbygning.”

Bestand af lastbiler pr. 31. december 2013:

Volvo                    10.372 enheder
Scania                    9.991  –
Mercedes-Benz        6.992  –
MAN                      6.773  –
Iveco                      3.528  –
DAF                       1.888  –
Renault                     928  –
Fuso                         159  –

Tallene er fra De Danske Bilimportører.

Nostalgi
Lidt nostalgisk kan vi nævne, at der med udgangen AF 2013 kørte 105 Bedford, 102 Ford, 55 Dodge, 27 Chevrolet, 24 Magirus,10 Leyland, otte De Soto og fire danskbyggede Triangel på vejene.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk